vad ska jag äta på midsommar?

Vad ska jag äta på midsommar?

Maten är så central när vi firar våra högtider, men korta svaret är att du kan äta precis som du bruakr. Frukost, lunch, middag och 2- 3 mellanmål. Inget annat behövs. Det som behöver göras iförväg är att planera dagen tillsammans med de som du ska fira tillsammans med.

Kontrollförlust

Jag säger det och skriver det igen och igen och igen men det är att skapa struktur och ordning och äta regelbundet och tillräckligt skapar kontroll och säkerhet. 

Genom att planera i förväg och veta på ett ungeför vad som kommer att hända under dagen och gärna på midsommardagen och dagen efter skapas en känsla av kontroll och säkerhet och du behöver inte vara rädd för kontrollförlust, sug eller att det inte kommer att finnas mat som du kan eller vill äta.

 

Att jobba med behov versus begär. 

Ha koll på aptit och lust att äta och att mat är din hjälp till att må bra och att det alltid går att andas djupt och långsamt och skapa ett glapp i känslorna. 

Att inte skapa ett omedvetet beroende av kortisol och adrenalin utan använda sig av alla kroppens hormoner, Dopamin, serotonin, oxcitocinet.

Skapa kraft och styrka genom mental och fysisk styrketräning, handlar om att ha egenmakt och styra över tankar , känslor och beteenden. 

Uppgivenhet och hopplöshet

Beteenden eller känslor, både att känna sig uppgiven och att allt är hopplöst verkar vara känslor styrda av tankar om att jag har misslyckats eller att det inte blev som ajg hade planerat. Men det är inte sant. 

Uppgivenhet och hopplöshet är betenden. VI blir passiva istället för att vi kämpar. 

Vi ger upp och passivt låter andra och annat styra oss. Detta skapar tankar och känslor om att ingenting fungerar….ja du vet själv hur resten låter. …

 

Så vad ska jag äta på midsommar?

Jag förslår att du håller dig till din plan men fruskot, lunch och middag och 2-3 mellanmål. Dricker vatten eller måltidsdrycker och fokuserar på att ha roligt istället för att fokusera på vad det serveras för mat. 

Mat är mat och består av kolhydrater, fett och proteiner, dessa ska ätas tillsammans och iförväg bestämd ordning. 

Alltså du kan äta allt men inte alltid och idag är kanske en dag som alla andra, men med fokus på dans…sång, en eller två oväntade händelser som du kan hantera eftersom du har en plan för dagen och för morgondagen och kanske även på söndag….

nej jag kan inte svara på vad du ska äta på midsommar eller vilken annan dag som helst men jag kan hjälpa dig att formulera tankar om vad du skulle vilja äta och tillsammans med vem och när och framför allt VAD ska du egentligen göra på midsommar? Vad handlar det om egentligen? inte om att äta mat…. midsommar är väl egentligen fokus på sommar och sol och LJUSET! allt vackert som finns runt omkring oss och vad vi väljer att göra av alla de vackra ljusa sommarkvällarna som nu radar upp sig en efter en, i det som kallas livet. 

MIdsommar skiljer sig inte från någon annan dag på året när det kommer till måltidsoring, ätbeteende, hunger versus mättnad. 

Happy midsommar lixom// Karolina 

Mer från kunskapsbanken

En av fyra barn med Npf diagnos blir hemmasittare En fjärdedel av eleverna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) är hemma från skolan helt …

Rescilience, att komma igen Begreppet resiliens har olika betydelser beroende på det sammanhang där det används och förekommer inom olika kontexter så …

Influencers har ett stort ansvar. I augusti publicerade Expressen en  artikel serie på temat att trenden är att se så smal ut …

Går det att bli frisk? Svaret är alltid JA! Det finns egentligen bara 2 frågor när det kommer till ätstörningar och självskadandebeteenden. …

Du är inte ensam.
Kontakta mig så hjälper jag dig.

Du når mig enklast på telefon, antingen smsa eller ring. Om jag inte svarar så ringer jag upp snarast.

Föreläsning och workshops

Föreläsning & Workshops

Mina föreläsningar kännetecknas av min förmåga att fånga publiken i medveten närvaro och göra det svåra och komplicerade enkelt. På ett enkelt sätt förklara forskning och litteratur så du kan omsätta den i praktiken. Målet är att du som medverkar tar med dig tankar som du kan använda för kraftfulla resultat.

Rådgivning

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium. Totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur
personlig rådgivning.

Coaching

En professionell coachrelation finns när coaching omfattas av en affärsmässig överenskommelse som tydliggör båda parternas ansvar. En professionell coach förbinder sig att tillämpa ICF:s kärnkompetenser och  ICF:s etiska riktlinjer. Coaching är samspel mellan coach och klient i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar att maximera sin personliga och professionella potential. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *