Rådgivning vid ätstörningar

Jag ser att det finns en lucka i samhället. Ett glapp, mellan individer, familjer och vården och det är det glappet jag vill fylla genom att vara ett komplement ett samtalsstöd för att stötta upp och underlätta i de funderingar som finns angående mat, vikt och kropp. 

Jag har sedan 20 år arbetat med ätstörningar: upptäcka- bemöta-förebygga & behandla och jag driver företaget karolinapalmberg.se och #ätstöringsexperten med fokus på hur anhöriga till drabbade kan prata med sina barn om sin oro, tidiga tecken. Vikten av kombinationen mat, fysisk aktivitet, vila/ sömn och återhämtning, kan skapa starka och trygga barn och ungdomar. Jag är en expert på ätbeteende och måltidsordning

Är du orolig för dig själv eller någon annan och behöver du rådgivning i din situation? Hur bemöter du som förälder, kompis eller annan anhörig den som har ätstörningar eller ett självskadande beteende?

Rådgivning vid ätstörningar_ mobil

Hur brukar min rådgivning ske?

1.Boka ett kostnadsfritt samtal

Första steget är att du bokar in ett kostnadsfritt samtal (20 minuter) med mig på telefon. 

I samtalet får du berätta om din och din familjs situation och vad du önskar för någon slags hjälp. Vilka varningstecken ska du hålla utkik efter så att du kan ge stöd i tid?   

Välkommen om du är orolig för någon nära eller dig själv eller har funderingar kring mat och beteende eller andra livsstilsfrågor eller vill arbeta med förändringsarbete av olika slag. jag coachar alla diagnoser med ätstörningar anorexia, bulimi, övervikt/ fetma,  hetsätningsstörning, ortorexi och sockerberoende. Eller dig som vill jobba med microvanor och livsstilshälsa

Kartläggning utifrån nuläget

När du ringer så lyssnar jag och tillsammans kartlägger dina behov i ditt nuläge och lyssnar på dina önskemål om hjälp. Med detta som underlag planerar vi tillsammans hur vi kan utforma ett samarbete och upplägg som stämmer överens med din målbild. Vi använder oss av de samtalsmetoder som hjälper dig bäst; samtal, mindfulness och problemlösningsstrategier, lyssnar utan att avbryta och fokus på att hitta hållbara strategier och lösningar. 

Vi pratar och ingen förändring behöver göras där och då utan vi gör en kartläggning av nuläget och ser över vilka hinder  som finns och vad som behöver göras och vad som redan fungerar och vad ni ska göra mer av för att nå ert önskade läge eller en förändring och möjlighet att göra annorlunda. 

 Upptäcka- bemöta-förebygga & behandla är några av de perspektiv som vi utgår ifrån.

Handlingsplan och vägen framåt

Beroende på utgången av det 1a samtalet gör vi en handlingsplan och ett avtal om fortsatt kontakt. Jag vill träffa er i en trygg miljö, på era villkor och erbjuda något nytt och unikt, och tillsamman skapa kraftfulla resultat. Antingen träffas vi i min lokal i Farsta C eller digitalt via Zoom.

För mig är ingen individ eller fråga för lätt eller svår utan varje individ möts av ett professionellt förhållningssätt och varje problem löses utifrån personens egna drömmar och passioner.

Ett samtal om ätstörningar

Rådgivning

Att yoga och meditera är för sinnet och dina tankar som en dusch för din kropp. Yoga handlar om att träna upp medvetenheten och närvaro. Att medvetet jobba med självmedkänsla, är att sätta gränser för vad jag tycker är okey men också att utmana mig själv och utforska mina rädslor, uthållighet och det okända. Om vårt nervsystem är i obalans så kan det orsaka sömnstörningar, brist på koncentration, oro och ångest och problem med matsmältningen.

En yogaklass ska vara en trygg plats och instruktioner ges alltid efter dina egna förutsättningar, yoga är baserad på traumamedveten omsorg i teori och praktik. En trygg hjärna och trygg kropp ger dig förutsättningar att tänka nya tankar, utveckla ditt logiska tänkande och fatta klokare beslut.

Yoga är inget som kan beskrivas utan är upplevelsebaserad- kom och prova på! Yoga med Karolina- inget du kommer att ångra!  ” Keep up and you will be kept up!”

Verktyg inom hälsa

Få hjälp med praktiska verktyg så som EFT och Write Yourself.

Med enkla tekniker kan vi påverka tankar, känslor och beteenden. I en tänkande miljö står det självständiga tänkandet i fokus och jag lyssnar utan att avbryta. Professionell coaching enligt ICF. Acceptans and commitment theory, för perspektivbyte och acceptans av inre obehag. Compassion/ Självmedlkänsla – En metod att förstå hur vi kan vara självsnälla. EFT tapping och Write yourself är ytterligare komplement.

Varma ord från kunder

”Efter att jag väl bestämde mig för att genomföra programmet, har jag inte ångrat mig en sekund. Med Karolinas underbara pepp fick hon mig att känna mig superbra. Hon lyckades öppna mina ögon och fick mig att se alla mina framgångar, stora som små. Aldrig trodde jag att jag efter 10 veckor skulle tycka att godis smakade illa!” 


– Sofia

”Karolinas erfarenhet guidar mig på ett säkert sätt från det omöjliga till det möjliga. Ett liv i sockerrus till ett sockerfritt liv. Det stannar inte vid 10 veckor men det är en bra början på en livsstilsresa”
 


– Fd. Sockerberoende numera sockerfri.

”Du är en förebild och jag vill vara som du…hahah..nja kanske som du säger..leva mitt liv utifrån mina passioner och drömmar och hitta det jag brinner för varje dag. Att ha en egen coach är guld värt inte en vän eller kompis de håller oftast bara med..en coach är en person som undrar finns det verkligen inte ytterligare ett perspektiv eller flera? Tack för att du är du och hjälper oss som behöver coaching och yoga i kombination, ett sätt att se livet på ett annat sätt.” – GG

Samarbetspartners

Senaste blogginlägg inom Övrigt

The current query has no posts. Please make sure you have published items matching your query.

Nyfiken på min Rådgivning?
Kontakta mig så diskuterar vi möjligheter!

Du når mig enklast på telefon. Om jag inte svarar så ringer jag upp så fort jag har möjlighet.

Ätstörningsexperten-karolina-hero-mobil