Karolina Palmberg

Coaching vid ätstörningar

Vad som visat sig verksamt under åren är olika typer av samtalsstöd, motiverande samtal och professionell coaching, allt detta i en tänkande miljö.  

En kroppssnäll metod som jag döpt till MAT: 

 • Mental Aktiv Träning
  – Fokus på att skapa förändringar och helhetshälsa
 • En metod som består av kunskaper om att mat är medicin, filosofiska perspektiv, neuropsykologi, språkvetenskap och pedagogik samt yoga och mindfullness.
 • Styrkan i samtalen ligger i din egen vilja till förändring, tillit till din och min förmåga att tillsammans skapa varaktiga resultat.

Varför Coaching?

Du som klient

Du som klient ökar din medvetenhet om din situation och får därmed ökat eget ansvar över nästa steg.

Coaching enligt International Coach Federation är ett samskapande mellan coach och klient i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar till att maximera personlig och professionell potential. 

 • Du gör medvetna val, ökat fokus och närvaro
 • Skapar trygghet och tillit till den egna förmågan.
 • Blir bättre på att organisera och planera och strukturera din vardag
 • En ökad förmåga att kommunicera med sig själv och andra. 
 • Acceptans av din situation just nu.

Du som klient får också tillgång till information och fakta och senaste forskningen inom områdena: ätbeteende och måltidsordning, professionell coaching och hälsa.

Du får också möjlighet att öva och testa vad och vilka strategier som fungerar just för dig. 

Varje samtal är unikt och anpassat till dig och din situation och vad du önskar dig.

Karolina som coach

Hörnstenarna i mitt arbetssätt kan beskrivas utifrån att det svåra blir lätt, eget ansvar och att öva, prova, hitta alternativ, testa igen och att det ibland inte blir som vi tänkt men det blir bra ändå. Coachingen kartlägger styrkor och resurser och sätter tidsramar och fokus på målet. 

Jag älskar också det engagemang som blir i ett samtal när vi samtalar om viktiga saker, saker som berör som när klienten säger :  “Att ha en egen coach är guld värt inte en vän eller kompis de håller oftast bara med. En coach är en person som undrar om det finns ytterligare ett perspektiv eller flera? Tack för att du är du och hjälper oss som behöver coaching och yoga i kombination, ett sätt att se livet på ett annat sätt.”

Jag älskar också att klienterna gör saker och förändrar situationer som de tidigare suttit fast i och inte ser någon utväg ifrån.

Vinsterna med coaching

Välkommen med ditt samtal om du är orolig för någon nära eller dig själv eller har funderingar kring mat och beteende eller andra livsstilsfrågor eller vill arbeta med förändringsarbete av olika slag. Jag coachar alla diagnoser med anorexia, bulimi, hetsätningsstörning, ortorexi, övervikt &  fetma, ortorexi och sockerberoende. 

För mig är ingen individ eller fråga för lätt eller svår utan varje individ möts av ett professionellt förhållningssätt och varje problem löses utifrån personens egna drömmar, passioner och önskningar.

ICF global Awarness Study 2022 visar på följande effekter av coaching:

 • 42 % Ökad kommunikationsförmåga
 • 41 % Bättre självkänsla/självförtroende
 • 38 % Ökad produktivitet
 • 38 % Ökad balans i livet
 • 35 % Ökat välbefinnande
 • 33 % Ökad arbetsprestation individuellt/team

Coaching tillsammans med eller flera  utbildnings- eller utvecklingsinsats hjälper till att behålla de lärdomar som förvärvats.

Coaching med Karolina - Smakprov

Coaching

Att yoga och meditera är för sinnet och dina tankar som en dusch för din kropp. Yoga handlar om att träna upp medvetenheten och närvaro. Att medvetet jobba med självmedkänsla, är att sätta gränser för vad jag tycker är okey men också att utmana mig själv och utforska mina rädslor, uthållighet och det okända. Om vårt nervsystem är i obalans så kan det orsaka sömnstörningar, brist på koncentration, oro och ångest och problem med matsmältningen.

En yogaklass ska vara en trygg plats och instruktioner ges alltid efter dina förutsättningar, yoga är baserad på traumamedveten omsorg i teori och praktik. En trygg hjärna och trygg kropp ger dig förutsättningar att tänka nya tankar, utveckla ditt logiska tänkande och fatta klokare beslut.

Yoga är inget som kan beskrivas utan är upplevelsebaserad- kom och prova på!

Yoga med Karolina- inget du kommer att ångra!  ” Keep up and you will be kept up!”

Verktyg inom hälsa

Få hjälp med praktiska verktyg så som EFT och Write Yourself.

Med enkla tekniker kan vi påverka tankar, känslor och beteenden. I en tänkande miljö står det självständiga tänkandet i fokus och jag lyssnar utan att avbryta. Professionell coaching enligt ICF. Acceptans and commitment theory, för perspektivbyte och acceptans av inre obehag. Compassion/ Självmedlkänsla – En metod att förstå hur vi kan vara självsnälla. EFT tapping och Write yourself är ytterligare komplement.

Varma ord från kunder

”Efter att jag väl bestämde mig för att genomföra programmet, har jag inte ångrat mig en sekund. Med Karolinas underbara pepp fick hon mig att känna mig superbra. Hon lyckades öppna mina ögon och fick mig att se alla mina framgångar, stora som små. Aldrig trodde jag att jag efter 10 veckor skulle tycka att godis smakade illa!” 


– Sofia

”Karolinas erfarenhet guidar mig på ett säkert sätt från det omöjliga till det möjliga. Ett liv i sockerrus till ett sockerfritt liv. Det stannar inte vid 10 veckor men det är en bra början på en livsstilsresa”
 


– Fd. Sockerberoende numera sockerfri.

”Du är en förebild och jag vill vara som du…hahah..nja kanske som du säger..leva mitt liv utifrån mina passioner och drömmar och hitta det jag brinner för varje dag. Att ha en egen coach är guld värt inte en vän eller kompis de håller oftast bara med..en coach är en person som undrar finns det verkligen inte ytterligare ett perspektiv eller flera? Tack för att du är du och hjälper oss som behöver coaching och yoga i kombination, ett sätt att se livet på ett annat sätt.” – GG

Samarbetspartners

Senaste blogginlägg inom Övrigt

The current query has no posts. Please make sure you have published items matching your query.

Nyfiken på min Coachning?
Kontakta mig så diskuterar vi möjligheter!

Du når mig enklast på telefon. Om jag inte svarar så ringer jag upp så fort jag har möjlighet.

Ätstörningsexperten-karolina-hero-mobil