Karolina Palmberg

Om mig

Karolina Palmberg är utbildad beteendevetare med en Filosofie Magister i Kognitiv Psykologi.

En expert på ätbeteende, måltidsordning  och livsstilhälsa. 

Inom ätstörningsvården, fanns allt som jag läst i teorin på universitetet under 5 års studier. Allt jag lärt mig om hjärnan, kognitiv psykologi pedagogik och sociologi.  

Mat är medicin, men du måste göra för att lyckas och utsätta dig för dina värsta utmaningar och du kan bli helt frisk!

Jag har sedan 2001arbetat med ätstörningsbehandling, vård och konceptutveckling i Sverige, Region Stockholm, Region Dalarna och utomlands i Amsterdam/Holland och Bristol/England, San Diego,USA och Melbourne/Australien. 

Jag har under hela mitt yrkesliv haft utvecklingsarbete och förändring fokus som röd tråd. Min drivkraft i arbetet är att se individer och familjer växa och utvecklas. 

Du kan beskriva mig som en professionell coach med ett arbetssätt som är baseras på beprövad kunskap och lång erfarenhet. Jag använder en samtalsmetod som ger dig  resurser som egenmakt (empowerment)  och en förmåga att komma igen när det behövs ( resciliense).

När du kontaktar mig så lyssnar jag utan att avbryta och vi kan tillsammans kartlägga nuläget och hitta nästa steg i processen.

Jag vet att det går att bli helt frisk från ätstörningar och sjävskadande beteenden och detta har jag jpbbat med sedan 2001 och många klienter, familjer och drabbade har tagit min hjälp och blivit helt friska. 

 

20 års erfarenhet av att arbeta med
människor med ätstörningar

Att coacha anhöriga

Upptäcka – bemöta-förebygga och behandla är viktiga ord  med fokus på hur anhöriga till drabbade kan prata med sina barn om sin oro, tidiga tecken.

Balans mellan och kombinationen mat, fysisk aktivitet, vila/ sömn och återhämtning, kan skapa starka och trygga barn och ungdomar.

Information och fakta är andra faktorer som anhöriga efterfrågar och min förmåga att omvärldsbevaka ger anhöriga trygghet i att få relevant och korrekt information.

Att coacha generation Z

Att coacha tonåringar och Generation Z, födda efter millennieskiftet är min bästa utmaning.  

Generation Z är den generation som är helt uppväxta med internet och de är starkt medvetna om bildrelaterade sociala mediers förmåga att föreställa verkligheten och de  skattar äkthet högt.

Min coola målgrupp när poletten trillar ner så är de snabba på att ändra sig och göra på det nya sättet. 

De  kommunicerar hellre via textmeddelande än via telefon: ”Vi skriver om det”

☆ D älskar att jobba på distans men skapar nära relationer via digitala medier.

☆ De vill bestämma själva

☆ De vill ha frihet och har starka värderingar

☆ De fnissar lite i smyg åt mossiga förslag 

☆ De är Coolare än de coolaste du känner & de vet att de vår framtid.

Generation Z

Sagt om Karolina

Samtalen har med dig på ett sätt varit frustrerande men frustrerande på ett bra sätt. Ett sätt som får en att ifrågasätta sig själv och vad som är viktigt här i livet. Samtalen kunde ibland vara ganska okomplicerade, man kunde prata om livet i sin helhet. Det kan låta oväsentligt men oftast är det mycket runt omkring en som orsakar den osäkerhet man har kring sig själv och sin kropp. Att veta att jag är älskad oavsett gjorde mig mer självsäker. För att inte tala om hur mycket mer man får ut av livet när man vågar vara social och bara testa på saker istället för att låta en ätstörning styra ens val. Detta har varit avgörande för mitt tillfrisknande. Med små knep och råd har jag tagit mig längre än någonsin. Du Karolina har gett mig tillbaka livet!❣️

Du är en förebild och jag vill vara som du, iallafall som du säger: Jag vill leva mitt liv utifrån mina passioner och drömmar och hitta det jag brinner för varje dag, ha en normal vikt och ett normalt ätbeteende. Att ha dig som en egen coach min egna PT- personliga tränare är guld värt inte en vän eller kompis de håller oftast bara med. Du coachar och ställer kraftfulla frågor och är en person som undrar finns det verkligen inte ytterligare ett perspektiv eller flera

Selektiv ätstörning - Jag följer det fina arbetet du gör och vill bara dela med mig om att även här har det gjorts stora framsteg under sommaren! Sonen överraskade oss alla på semestern på Mallorca då han oväntat beställde in pasta pomodoro. Det är nu en stående rätt som han gärna önskar sig. Från att tidigare ätit endast kött till middag så plötsligt en dag sa han att ikväll vill jag gärna ha kött med potatis och brunsås. Så nu äter han även (en liten) potatis då och då. Och tänk dig lyckan i morse när jag vaknar (han har fortfarande sommarlov och är uppe senare än oss) och har fått ett sms med ett recept på Korvstroganoff med ris och han skriver att det här vill jag gärna ha till lunch imorgon.

Är mer motiverad än någonsin just nu - samtidigt så jävla rädd för att allt ska spåra och jag sen kommer typ väga upp mot 80-100kg. Högst overkligt ja men känslomässigt rimligt. Och du hjälper mig hela vägen till frisk.

Vill bara att du ska veta att jag hade en tuff dag igår med mycket på mitt schema, prestationskrav, kroppsångest och allmän stress men så tänkte jag "vad skulle Karolina sagt åt mig att göra" och det hjälpte att tänka på dig i den situationen❤️🌺

Karolina!!!! Asså jag har på mig jeans idag, fattar du eller??! Det var många år sedan det skedde.. Sjukt stort. Känner mig äcklig i kroppen men har bestämt mig för att "stå ut" i den känslan idag. Superwoman 😲👊🏻!

Vill bara förresten skriva stort TACK till dig för du förklarar saker med andra ord och får mig att få helt nya insikter när det gäller ätstörningar. Och det är fasen inte lätt då jag haft behandlingar till och från i 20 år 😂. Du är verkligen one of a kind! 🌺💕

Att jobba med dig är att som att öppna ett fönster och få in ny frisk luft, det blir enklare att andas och du möjliggör det jag inte trodde var möjligt, supertack för samarbete, ses igen, nästa gång.

Du har kunskaper och erfarenheter av att arbeta med och för personer med olika bakgrund och problem bild. Du vet hur man kan ändra och förändra ett liv till det bättre. Du är en sann superhjälte för du har räddat personer från att mista sitt liv både fysiskt och psykiskt”. Med ett motto ” jag vill, jag kan, jag ska” kommer man långt. – Vill man så vågar man!
– Fd patient

You are influential, supportive, and WONDERFUL!!!!! You were key in my support system, recovering from a life threatening 12 year ED. Tack min vän. Jag uppskattar dig”.
– Jen

Idag var det avslutningsbal för Åk 9. En mycket gladare tjej med förväntningar inför vad som komma skall ❤️ jag börjar bara gråta när jag tänker tillbaka på allt, hur hon var nere på botten i mörkret och allt jobb vi gjort tillsammans. Å idag gick hon på röda mattan i en röd glittrig fodralklänning sida vid sida med sina kompisar. Alltså jag vet inte var vi skulle varit utan dig. Du kommer alltid ha en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Återigen TACK

Tänkte på dig härom dagen, när jag skulle äta kanelbullar:)
Att du borde finnas även som maskot! För det var som att du fanns med mig och supportade mig så fint med snälla tankar.

När Karolina berättade om att vissa upplever verklig rädsla för att äta, tex kanelbullar. Som om det vore farligt. Då började jag gråta, igenkänning på det. Känner du oxå igen dig? Att mat är något du har det lite trassligt med? In och titta på den här fina generösa 22 minuters föreläsningen om hur vi kan må bättre tillsammans med oss själva kring mat. Stort tack Karolina! - Reflektion efter Facebook Live 2020-09-04

Du är inte ensam Kontakta mig, så hjälper jag dig!

Du når mig enklast på telefon, SMS eller samtal.

Föreläsning och workshops

Föreläsning & Workshops

Mina föreläsningar kännetecknas av min förmåga att fånga publiken i medveten närvaro och göra det svåra och komplicerade enkelt. På ett enkelt sätt förklara forskning och litteratur så du kan omsätta den i praktiken. Målet är att du som medverkar tar med dig tankar som du kan använda för kraftfulla resultat.

Rådgivning med Karolina Palmberg

Rådgivning

Är du orolig för dig själv eller någon annan och behöver du rådgivning i din situation? Boka in  ett 1a kostnadsfritt samtal (20 minuter) med mig. När du ringer så lyssnar jag och tillsammans kartlägger dina behov i ditt nuläge och lyssnar på dina önskemål om hjälp. Med detta som underlag planerar vi tillsammans hur vi kan utforma ett samarbete och upplägg som stämmer överens med din målbild. 

Coaching

En professionell coachrelation finns när coaching omfattas av en affärsmässig överenskommelse som tydliggör båda parternas ansvar. En professionell coach förbinder sig att tillämpa ICF:s kärnkompetenser och  ICF:s etiska riktlinjer. Coaching är samspel mellan coach och klient i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar att maximera sin personliga och professionella potential.