Karolina Palmberg

Kundaliniyoga för kroppsacceptans och självkärlek

Enligt yogisk filosofi består vår kropp och allt annat i universum av en och samma livsenergi, på sanskrit Prana. Livsenergin färdas in och ut genom kroppen via andetaget. Andetaget påverkas av hur vi mår och kan vara lätt, stressat och ytligt eller kraftfullt och grundat. Genom djupa andetag kan vi avleda stress och skapa positiv energi i kroppen och i sinnet. Med en djup andning kan vi förlänga och fördjuap upplevelsen av hur vi lever våra liv. Näsandning är att rekommndera för att rena luften och vörma upp den innan den kommer ner i luftstrupen och vidare ner i lungorna. Diafragman och revebensmusklerna hjälper oss att skapa långa djupa sköna andetag och vi kan expandera ut på alla håll och kanter. Vi har en form av urkraft och den kallas för Kundalinikraften och har sitt säte i bäckenområdet. Det vi vill göra när vi gör yog aär att stärka Kundalinikraften och frigöra den och leda den uppåt längs med ryggraden och vidare upp i nacken och ut i rymden. Me drätt andning kan du styra din livskraft till de områden om behöver stärkas upp och de områden som redan är starka kan du fylla på. 

Kundaliniyoga för självkärlek och kroppsacceptans.

Yoga kombinerar det som vi har brist på idag; Vila och rörelse. Genom att använda både vila och rörelse så blir yogan de tmest effektiva sättet att bibehålla och öka på hälsa.  Vad är viktigt här i livet? Prioritera och fatta beslut? Käsla eller förnuft? Vi människor är inte bara en kropp som ska formas och unerhållas, repareras och användas, vi har också våra tankar, känslor och beteenden som vi både har ärvt och som vi utvecklat under tiden vi levt. 

Yogan påminner om att du är bra som du är då den i grunden är utan prestation, Allt har sin tid och sin plats och allt är precis som det ska just nu. Just nu är det såhär och det är också bra. 

tillsammans i livet får yogan mig att må bra, jag yogar för att hantera livet och jag hanterar det mesta i livet utifrån yogan. ingenting är för evigt , allt ändrar sig hela tiden och det jag känner och upplver nu är inte sant varken nu eller sen eller tidigare. 

Att jobba med Kundaliniyoga för självkärlek och kroppsacceptans är i teorin superenkelt och i praktiken svårare ju djupare du tar dig ner i teknikerna och i filosofin, men som tur är så kan du få snabba och effektiva resultat bara genom att börja! 

Kundaliniyoga för självkärlek och kroppsacceptans.

Vi har alla ett bagage och ingen människa går fri från svåra upplevelser och lidande. Yoga oavsett vilken form du väljer kan stödja dig i processen att vara människa. Yogan ger dig en stark positiv kroppsbild, ökad koncentration, sänkt blodtryck, smärtlindring och minskad risk för depression. Det finns ca 2000 forskningsbasrade artiklar på yogans effkter och dess fördelar att bidra till ett hälsosamt liv. 

Yogan innehåller nytt och gamalt, gamla traditioner, anpassade till modern tid. Min favorit stil är kundaliniyoga och jag gillar den för dess snabba och effektiva effekter, kombinationen av ansträängning, vila och återhämting, andning, rörelse och meditationer, fokuspunkter och mantran och mudran, alltså är Kundaliniyogan komplett tycker jag. Att hitta sin stil och lärare är viktigt. Det viktigaste är att hitta någon du litar på och som du kan följa inte slaviskt utan mer som en guide. 

Kundaliniyogan kom till USA 1968 och har formats till en yoga form i modern tid men urspunget är en av de 5 ursprungliga formerna. 

Kundaliniyoga för självkärlek och kroppsacceptans är att välja de övningarna som passar för en stressad kropp och ett stressat sinne. 

Kropspscceptans och självkärlek och meditationer och övningar för att bryta beroende och beteenden, det finns oändligt många och ni som hängt med mig ett tag vet också att jag valt ut att jobba med de grundläggande övningarna och meditationerna.

Kundaliniyoga för självkärlek och kroppsacceptans

Jag tror på skönheten i din själ…och jag ser någonting i dig som du inte ens själv anar.

Detta är min utgångspunkt för att guida dig genom andetag och rörelse och meditationer.

Min intention är att påvisa att kraften finns inom dig och att du genom att upprepa och envist göra det vi kommit överens om klarar mer än du tror är möjligt.

Men du gör ditt jobb och jag gör mitt. OK? 
Jag guidar dig genom de olika övnignarna och du fortsätter på egen hand. det blir bäst så 

DU behöver investera lite tid i att se till att du tror på att du klarar det.. att du börjar med en liten vana och sedan bygger på. 

Andningsmeditationer, kroppsövningar. meditationer och använda affirmationer och mudra skapar en RYMD i kroppen och i sinnet. Du tar dig sakta från negativa sinnet till det positiva och vidare till neutralt läge, att sitta stilla och andas och vara bsolut närvarande är det bästa jag kan erbjuda dig, långt bortom coaching och professionella samtal, vi behöver göra alla samtalen samtidigt men det är till stillheten inom dig som du enadst kan nå själv och ensam. En stilla plats, där allting är precis som det ska vara, via obekväma samtal och kraftfulla andningsövningar och meditationer. Du är här för att skina!!

Vem som helst och när som helst funkar det.

Du kan alltid göra din yoga, hur du än ser ut och hur du än mår och det finns alltid mer att lära om sig själv och om andra. Du kan skifta fokus från din kropp till ditt sinne och ge sinnet det som behövs och kroppen följer efter och tvärtom ge kroppen den det behöver och sinnet följer på. som en dans ett steg hit och ett steg hit, bland tillsammans och ibland var för sig. 

Kraften i att vara självmedveten handlar om kraften i sina tankar, käsnlor, värderingar, det du tror på och ditt betende och dina handlingar. stämmer allt detta överens då står du i din fulla kraft. Kundaliniyoga hjälper dig att stå i din fulla kraft genom att erbjuda olika tekniker. 

Brist på självkärlek och kropps acceptans skapar ohälsa och obalans.

Att leva ett liv utifrån brist skapar ohälsa och obalans. Energibrist, näringsbrist, brist på pengar, hälsa, ja du kan själv fortsätta att fylla på. Du kan inte samtidigt ha en ätstörning och leva ett liv där du älskar och respekterar dig själv, ett liv som börjar och slutar med val du gör varje dag utifrån frisk och hälsa istället för utifrån sjuk och ohälsa. Du behöver inte fixas eftersom du inte är trasig, du behöver hjälp med dina tankar käsnlor och beteende och här är Kundaliniyogan perfekt. Snabbt byte av fokus från stress och brist till lugn och ro, oxciticynet flödar efter ett yoga pass och ger dig långvariga effekter upp till 48 timmar. Win- win. 

Kundaliniyoga är moderniserad för att passa vår tid, en tid med snabba lösningar och snabba resultat, något su kan göra var som helst och när som helst. en meditation i väntan på någon, använda ryggens 5 riktiningar för att grunda dig eller väcka upp kroppen, bryta ett skadligt beteende, ersätta med något annat. 

Här kommer min bästa tips:

* 3e ögat punkten mellan ögonbrynen, här finns Hypofysen som är en endokrin körtel, överordnad de andra endokrina körtlarna och styr; metabolism/ ämnesomsättningen, kroppens reaktioner på stress och reproduktion och sexualitet. Genom tt fokusera på 3e ögat kan du sänka stress responerna i kroppen, stimulera ämnesomsättningen och skapa balans och trygghet.

*Gyan Mudra: Tumme mot pekfinger för vishet och att vara mottaglig för det som händer inuti och utanför kroppen.

* Andningsmeditationer: Långa djupa andetaget. In och ut genom näsan

* Eldandning att skapa eld i kroppen och städa ut det som fastnat:) 

* Seva: göra gott för andra, utan att förvänta dig någonting tillbaka. 

* Läs på om chakrasystemet: Gör en 10 minutersyoga med Sufiscirklar, ryggflex, twist, sidoböjningar, nackrullningar och långadjupa andetaget/ eller sat kriya om du kan det. 

* Hitta ditt mantra. vad behöver du och vad betyder det? Hitta ett mantra du kan upprepa när du mediterar som hjälper dig med ditt problem, ditt verkliga problem inte ditt påhittade för att slippa ta ansvar. 

* Kirtan Kriya för att bryta beroende

* Sat kriya för att fylla på med prana. 

* Vila och integrera effekterna av övningen i kroppen och i sinnet och i livet. 

* Öva ofta på det du vill uppnå så kommer du få tillbaka det du önskade dig. 

* efter ett yogapass eller en meditation sätt en intention och önska dig något. 

Sat nam= Sanning är min identitet

Det går inte att beskriva i ett blogginlägg hur hjälpsamt det är att meditera eller yoga. Det är en fysiskt och mental upplevelse som behöver göras så att du känner effekterna i kroppen. Det kan inte heller sägas eller skrivas nog många gånger att du inte får effekter efter 1 gång utan varje dag eller så ofta du vill, behöver du upprepa och göra igen och utvärdera. 

Sat nam handlar om att hitta sanningen och leva efter den. Den är din sanning och ditt sätt att leva.

och vill du läsa mer så finns det många inlägg i bloggen: 
https://karolinapalmberg.se/kunskapsbank/ Yoga och meditation. 


Mer från kunskapsbanken

Sluta kämpa. Det går till en gräns och du vet att du behöver göra annorlunda och vid ett tillfälle gör du på …

Influencers slår tillbaka efter kritiken om smalhets En Tiktok-video riktar kritik mot influencers som går ner i vikt – och gör content …

Extrem hunger, en del i tillfrisknandet. Extrem Hunger: En Djupdykning i Kroppens Nödrop. Att känna hunger är en naturlig del av livet, …

Hur vet du att det du säger kan fungera för mig? Livet kom att bestå av en serie av strategier för att …

Du är inte ensam.
Kontakta mig så hjälper jag dig.

Du når mig enklast på telefon, antingen smsa eller ring. Om jag inte svarar så ringer jag upp snarast.

Föreläsning och workshops

Föreläsning & Workshops

Mina föreläsningar kännetecknas av min förmåga att fånga publiken i medveten närvaro och göra det svåra och komplicerade enkelt. På ett enkelt sätt förklara forskning och litteratur så du kan omsätta den i praktiken. Målet är att du som medverkar tar med dig tankar som du kan använda för kraftfulla resultat.

Rådgivning

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium. Totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur
personlig rådgivning.

Coaching

En professionell coachrelation finns när coaching omfattas av en affärsmässig överenskommelse som tydliggör båda parternas ansvar. En professionell coach förbinder sig att tillämpa ICF:s kärnkompetenser och  ICF:s etiska riktlinjer. Coaching är samspel mellan coach och klient i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar att maximera sin personliga och professionella potential. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *