Karolina Palmberg

Interjuv Män med ätstörning

Det har fattats ett perspektiv för mig , jag har inte tidigare hittat en man som jag kunde prata med om ätstörningar men nu har jag hittat honom och du kan lyssna på hela samtalet på Youtube.

Oavsett vilken bild du har av dig själv så har du rätt. Oavsett vilken bild du har av andra så har du fel.

I denna interjuvn möter jag Josef Nilsson, en grafisk storyteller, som hjälper utbildare och konsulter att visualisera ut sitt budskap. Det är ett samtal om män och ätstörningar, ortorexi och superhjältar. Perspektivbyte och atttitydförändringar. Sårbarhet och hur det går att ta sig ur och komma vidare och vad som är viktigt på riktigt.

10% av alla som drabbas av ätstörningar är män

Den manliga ätstöringen både skiljer sig åt och är samma lika som den kvinnliga ätstörningen. Män med ätstörningar är upptagna vid tankar om mat och vikt och har samma kroppsmissnöje som kvinnor. En man med ätstörning är ofta intresseade av sin kropp på ett lite annat sätt än kvinnor och och fokuserar ofta på att bygga muskler, äta rätt och tar hela hälsoperspektivet till en helt ny nivå. 

Jag får i detta samtal möjlighet att prata med Josef om Ortorexi, om att ha drömmar om att vara en superhjälte och hur vikten av att inkludera flera perspektiv i hälsobgreppet kan vara hjälpsamt. Att hälsa hadlar om den fysiska aspekten, den Psykiska och den sociala. Att inte vara ensam och att ingå i ett sammanhang. Hur du genom nyfikenhet och en attitydförändring kan flyyta ditt fokus från tankar och funderingar till att uttrycka dina känslor och leda genom hjärtat som en möjlig väg till att ta dig ur en ätstörning och ett självskadande beteende. 

Ortorexi

I sverige har vi ännu inte ett diagnoskriterium som heter Ortorexi, men trots det finns det en relativt gemensam uppfattning om att hög fysisk aktivitet och extremt nyttigt ätande tillsammans utgör en egen diagnos som tar plats bland anorexia och bulimi men med lite annat perspektiv. Det ortorektiska beteendet handlar om renhet och att äta det bästa av allting. Superfood och att ge kroppen det som är av högsta kvalite. Det som besattheten skapar i forma v tanakr känslor och beteenden påminner om ångest, tvångsmässsigheten och deppigheten vi ser hos Anorektiker och bulimiker. Behandlig och att komma ur handlar på samma sätt som hos andra ätstörningar att kontrollera, tankar, känslor och beteenden och hitta balans mellan , äta, träna, vila / återhämtning och den meningsfulla sysselsättningen. 

Interjuv Män och ätstörning Josef Nilsson

Här kan du se och höra hela interjuv: Män och ätstörning

och vill du ta kontakt med mig så finns jag på 0702260746 eller karolina@karolinapalmberg.se

Mer från kunskapsbanken

Sluta kämpa. Det går till en gräns och du vet att du behöver göra annorlunda och vid ett tillfälle gör du på …

Influencers slår tillbaka efter kritiken om smalhets En Tiktok-video riktar kritik mot influencers som går ner i vikt – och gör content …

Extrem hunger, en del i tillfrisknandet. Extrem Hunger: En Djupdykning i Kroppens Nödrop. Att känna hunger är en naturlig del av livet, …

Hur vet du att det du säger kan fungera för mig? Livet kom att bestå av en serie av strategier för att …

Du är inte ensam.
Kontakta mig så hjälper jag dig.

Du når mig enklast på telefon, antingen smsa eller ring. Om jag inte svarar så ringer jag upp snarast.

Föreläsning och workshops

Föreläsning & Workshops

Mina föreläsningar kännetecknas av min förmåga att fånga publiken i medveten närvaro och göra det svåra och komplicerade enkelt. På ett enkelt sätt förklara forskning och litteratur så du kan omsätta den i praktiken. Målet är att du som medverkar tar med dig tankar som du kan använda för kraftfulla resultat.

Rådgivning

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium. Totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur
personlig rådgivning.

Coaching

En professionell coachrelation finns när coaching omfattas av en affärsmässig överenskommelse som tydliggör båda parternas ansvar. En professionell coach förbinder sig att tillämpa ICF:s kärnkompetenser och  ICF:s etiska riktlinjer. Coaching är samspel mellan coach och klient i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar att maximera sin personliga och professionella potential. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *