Karolina Palmberg

Rescilience, att komma igen

Rescilience, att komma igen

Begreppet resiliens har olika betydelser beroende på det sammanhang där det används och förekommer inom olika kontexter så som, individ-, system-, samhälls- och organisationsnivå. Genomgående och oavsett kategori eller nivå så är dock resiliens en beskrivning av, på ett eller annat sätt, förmågan att stå emot och klara av en förändring, samt återhämta sig och vidareutvecklas. 

Översatt från engelskan betyder rescilience, den psykologiska motstånds kraft förmågan att mentalt och känslomässigt hantera en kris eller att snabbt återgå till sitatuinen före krisen. 

Oavsett hur du lever ditt liv så drabbas du både av toppar och dalar.

Skillnaden av dina upplevelser handlar om hur länge du stannar i de olika stadierna, att fastna i dalarna och tror att det alltid kommer alltid vara så här. Det är rimligt att tro att eftersom det känns så här just nu och har kännts så här en längre tid att det också kommer att vara så här för alltid.

Begränsande antaganden finns i 3 kategorier:

  • Vi tror att det är omöjligt.
  • vi tror inte att vi har förmågan att nå dit vi vill
  • Vi tror inte vi förtjänar att nå vårt mål.

Så att tro på din förmåga, ditt värde  och se att det är möjligt är NYCKLEN till att göra annorlunda och få andra resultat.

Vi kan inte känna våra gränser vad som är möjligt förrän vi når dem.

Det är omöjligt att bevisa att du inte kan göra något eller att något är omöjligt.

Tala inte offentligt/ högt om det du tror är dina begränsningar.

Ursäkta dig inte för dina misslyckanden i förväg.

För att nå dit du vill behöver du gör små beteendeförändringar

För att kunna komma igen behöver du önska att det ska vara på ett annat sätt, att du på riktigt vill ha en förändring, att du tror på det du önskar dig. På riktigt. Det handlar om att väcka nyfikenhet och att du utforskar nya alternativ och möjligheter. 

Att göra små förändringar handlar inte om att kasta ut hela ditt nuvarande liv utan att förstärka det som fungerar och göra mer av det som du vill ha mer av. Att tänka stora drömmar och önska ett annat liv är helt kostnadsfritt, att vara orolig och uppmärksamma det som inte fungerar är också helt normalt men balansen mellan de olika tillstånden är tillståndet du vill vara i. 

Att vara förankrad i verkligheten

1. sluta vara upptagen med att sluta tänka negativa tankar. 

2. sluta affirmera det du inte vill ha, exempelvis 1 miljon kronor, du kanske vill ha frihet, istället 

3. Börja där du är och acceptera situationen och vad du egentligen vill ha. 

7 förmågor som hjälper dig att bygga rescilience och egenmakt

  1. Självförtroende  att sätta mål som både är höga och möjliga att nå
  2. Kompetens: att fylla på med kunskapre du behöver för att bygga motståndskraft och förmåga att komma igen
  3. Samband att hålla sig nära sig själv men också att tillåta att ta ut svängarna. 
  4. Att vara en egen person med fel och brister men också med alla härligheter som finns 
  5. Bidra med din kunskap till dig själv och andra 
  6. utveckal förmågan att hantera det som händer
  7. Kontroll ge dig själv möjlighet att kontrollera det du kan kontrollera och släppa taget om det, de och vad du inte kan kontrollera. 

Rescilince handlar om att komma igen

Hur det går till och vad det innebär är olika för oss alla

det går inte att säga att så här gör du och så bygger du rescilience, men det går att säga att du kan jobba med din förmåga att komma igen, känna igen de olika situationerna och din önskan om hur det skulle kunna vara och hur du vill att det ska vara och hur dina egna förmågor är att lösa olika probelm kända och okända. 

och om du behöver min hjälp att bygga resicilence och egen makt så skicka mig ett mejl på karolina@karolinapalmberg.se eller sms 070 2260746

Kunskapsbank

 

Mer från kunskapsbanken

Sluta kämpa. Det går till en gräns och du vet att du behöver göra annorlunda och vid ett tillfälle gör du på …

Influencers slår tillbaka efter kritiken om smalhets En Tiktok-video riktar kritik mot influencers som går ner i vikt – och gör content …

Extrem hunger, en del i tillfrisknandet. Extrem Hunger: En Djupdykning i Kroppens Nödrop. Att känna hunger är en naturlig del av livet, …

Hur vet du att det du säger kan fungera för mig? Livet kom att bestå av en serie av strategier för att …

Du är inte ensam.
Kontakta mig så hjälper jag dig.

Du når mig enklast på telefon, antingen smsa eller ring. Om jag inte svarar så ringer jag upp snarast.

Föreläsning och workshops

Föreläsning & Workshops

Mina föreläsningar kännetecknas av min förmåga att fånga publiken i medveten närvaro och göra det svåra och komplicerade enkelt. På ett enkelt sätt förklara forskning och litteratur så du kan omsätta den i praktiken. Målet är att du som medverkar tar med dig tankar som du kan använda för kraftfulla resultat.

Rådgivning

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium. Totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur
personlig rådgivning.

Coaching

En professionell coachrelation finns när coaching omfattas av en affärsmässig överenskommelse som tydliggör båda parternas ansvar. En professionell coach förbinder sig att tillämpa ICF:s kärnkompetenser och  ICF:s etiska riktlinjer. Coaching är samspel mellan coach och klient i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar att maximera sin personliga och professionella potential. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *