Karolina Palmberg

Yoga och meditation

Yoga hjälper, därför fungerar det

Yoga kombinerar två saker vi har brist på idag: vila och rörelse. Genom att kombinera vila och rörelse blir Yoga det mest effektiva verktyget du har för att bibehålla och öka på din hälsa.

Yogan hjäper dig att förebygga och minska ohälsa och redan existerande hälsoproblem såsom oro, ångest, despressioner, fysiska problem med nacken och rygg och olika typer av utmattningar.  

Agera eller reagera?

Yogan ger dig verktygen att reflektera, kritiskt granska och agera utifrån dina sanna och frigörande antaganden. Din vetskap om rörelse och inte prestation förebygger ohälsa och främjar hälsa. Att stanna upp och landa in på yogamattan, i skogen på en sten eller i vardagsrummet, handlar i grund och botten om att skifta perspektiv från att göra till att vara och där är yogan magisk. Du kan reagera på alla signaler och skapa stress och ohälsa eller så kan du agera på det som är hjälpsamt och det som du vill uppnå. 

Detta val har vi alla och det fina är att vi alla har tillgång till detta inom oss, det kan krävas lite träning, utbildning och övning i att välja medvetn närvaro och stillhet istället för att reagera och agera på stresssignaler från vårt sinne istället för att lyssna på våra andetag, som är som en övning i sig att andas in och ut och vara i stillhet i glappet mellan in och utandningen.

Yoga och vetenskap.

I boken Yoga, vetenskap och fakta- därför fungerar det av Sara Hoy, kan du läsa massor om forskningen bakom varför yogan fungerar. jag sammanfattar lite kort: 
Yogan stödjer dig i processen att vara människa.

Du utvecklar personliga egenskaper. 

ökar dina positiva upplevelser av din kroppsbild

ökad kroppskännedom 

sänker ditt blodtryck

minskar risken för depression 

vetenskape visar också på ökat fokus och ökad styrka i kroppen vid regelbunden yoga. 

det publiceras ca 1600 artiklar / år ( googla så hittar du dem) 

 

Vi har alla ett bagage

Våra liv består av positiva och härliga upplevelser och händelser. Men också av sjukdom, nära anhörigas lidande eget lidande, missbruk, medberoende också vidare…

Det är här yogan kommer in i bilden: Rörelse och minskade nivåer av stress ger oss styrka och minskar risken för att drabbas av ohälsa även när livet händer oss. 

Rörelse hjäper oss att INTE FASTNA i ohälsosamma tankar, känslor och beteenden. 

Rörelse och andning ger oss frihet och friskhet i att andas in nytt och fräscht och göra oss av med gammalt skräp. 

Rörelse hjäper oss att slappna av och släppa på gammalt bagage, packa ur och syna packningen i ryggsäcken och packan ner det vi behöver igen, ibland behöver vi gammalt skräp… och ibland behöver vi släppa taget på en utandning om det vi inte längre behöver. 

Varför är vi frisk och inte sjuka?

De faktorer som gör oss friska och inte sjuka är fysisk aktivitet, återhämtning i form av vila och sömn och mental träning. 

Långsiktiga effekter av röresle i form av yoga, promenader, löpning, styrketräning, cykling, dans eller annat är att vi skapar en kropp och ett nervsystem fritt från STRESS. Nervsystemet blir mindre reaktivt och mer aktivt. 

 

Kliv på din yogamatta!!!!

Andas och du påbörjar en stund i lugn och ro, sätt dig tillrätta eller lägg dig ner…Koncentrera dig och var medveten om din kropp, din andning och andas långsamt och medvetet. Efter en stund i stillhet och i närvaro, ta kontakt med din kropp, dina tankar och ditt sinne, påbörja rörelse och ta hand om informationen som kommer i kroppen. Gör ett yoga pass… ryggradsvridingar och framåt och bakåt fällningar, sufiscirklar och nackvridningar…voila…du yogar….andas i takt med dina rörelser och ge dig tid att bygga styrka. 

Kroppens stora muskler pumpar nu ut blodet i alla delar, transporeterar bort skräp och spänningar och du blir: MEDVETEN om kropp och sinne.

Koordination och styrka och smärtlindring och lugn och ro hormonerna börjar att pumpa ut i kroppen. Gäspa och skaka ut spänningar och stress och du kan nu fortsätta med din dag eller kväll. 

Effekterna av ett yogapass, sitter i 12-48 timmar beroende på vad du gör…

Yoga är inget dyrt, otillgängligt eller farligt, du har både tid och råd och det är tillgänligt för dig om du är nyfiken. 

och vill du yoga med mig – hör av dig för en kostnadsfri yogaklass.

Hitta nu din yoga stil!!

Min yogastil är KUNDALINIYOGA och den tycker jag har allt. men du behöver hitta din stil, kolla på youtube och testa olika stilar och lärare. olika stilar passar olika tider i livet. Yin yoga, hatayoga, vinyasa, kundaliniyoga med mera med mera…..hitta det du tycker om och teata dig fram. För ett som är säkert: Yogan är en kostnadseffektiv träningsform som gör dig mentalt och fysisk hållbar.

Avslutningsvis några ord om sinnet.

Det finns 2 aspekter av sinnet: 
– det analytiska 

– det neutrala, där själen bor, en tyst kanal som vi behöver väcka.

Det analystiska sinnet styrs av våra behov, alternativ, mål, önskningar och hindrande och blockernade antaganden. 

Vi behöver ”tänka utanför boxen” och ge själens tysta språk utrymme så vi kan höra vad som sägs i tystnade. 

Genom meditation kan vi nå överflöd och leva istället för att överleva, så börja med at tyoga så hittar du snart till meditiation och medveten närvaro via rörelse och stillhet. 

Det är i OPEN SPACE, mellanrummen mellan händelserna, mellan rörelserna och mellan andetagen du kan få syn på det som du mest av allt önskar dig. 

Mer från kunskapsbanken

Hur vet du att det du säger kan fungera för mig? Livet kom att bestå av en serie av strategier för att …

Kundaliniyoga för kroppsacceptans och självkärlek Enligt yogisk filosofi består vår kropp och allt annat i universum av en och samma livsenergi, på …

Det här är pro-ana – experten förklarar Den så kallade Pro-ana-kulturen är tillbaka – en subkultur som uppmanar folk att se på …

Interjuv Män med ätstörning Det har fattats ett perspektiv för mig , jag har inte tidigare hittat en man som jag kunde …

Du är inte ensam.
Kontakta mig så hjälper jag dig.

Du når mig enklast på telefon, antingen smsa eller ring. Om jag inte svarar så ringer jag upp snarast.

Föreläsning och workshops

Föreläsning & Workshops

Mina föreläsningar kännetecknas av min förmåga att fånga publiken i medveten närvaro och göra det svåra och komplicerade enkelt. På ett enkelt sätt förklara forskning och litteratur så du kan omsätta den i praktiken. Målet är att du som medverkar tar med dig tankar som du kan använda för kraftfulla resultat.

Rådgivning

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium. Totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur
personlig rådgivning.

Coaching

En professionell coachrelation finns när coaching omfattas av en affärsmässig överenskommelse som tydliggör båda parternas ansvar. En professionell coach förbinder sig att tillämpa ICF:s kärnkompetenser och  ICF:s etiska riktlinjer. Coaching är samspel mellan coach och klient i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar att maximera sin personliga och professionella potential. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *