Yoga med Karolina

Yoga med Karolina

Vår tidsanda är snabba och intensiva förändringar där mental och fysisk balans blir allt viktigare. Yoga erbjuder kraftfulla och enkla rörelser, andningstekniker, mantra, lång vila och meditation. Du ökar ditt medvetande och din fysiska hälsa, genom att arbetar systematiskt får vi förutsägbara resultat. Det är livsviktigt att du andas. Genom att öva på korrekt andning utvecklas med tiden din uthållighet, din intelligens och intuition. Att öva på att fokusera ger lugna tankar, ett stilla sinne och en möjlighet att ta sig an livets olika utmaningar och våga ställa de svåra frågorna. Den långa vilan ca 11 minuter är en central del av yogapasset. Genom att vila efter rörelse, ges kroppen en möjlighet att ta emot nyttan av rörelsen och effekterna maximeras. Efter vilan görs en meditation.
Jag använder mig i grunden av Kundaliniyogan och dess olika tekniker, där återhämtning och andning är centrala delar av yoga passet.
Alla kan yoga med mig, vi anpassar övningarna till om du behöver sitta på stol, ta det extra lugnt, har fysiska begränsningar eller andra bekymmer som vi behöver ta hänsyn till och anpassa oss efter.

Yoga för dig med en ätstörning

Att yoga och meditera är för sinnet och dina tankar som en dusch för din kropp. Yoga handlar om att träna upp medvetenheten och närvaro. Att medvetet jobba med självmedkänsla, är att sätta gränser för vad jag tycker är okey men också att utmana mig själv och utforska mina rädslor, uthållighet och det okända. Vårt nervsystem påverkas av stress och du som är anhörig eller drabbad av en ätstörning upplever mycket stress och där kan yogan hjälpa till medveten närvaro, avslappning och djupare sömn. Om vårt nervsystem är i obalans så kan det orsaka sömnstörningar, brist på koncentration, oro och ångest och problem med matsmältningen.
En yogaklass ska vara en trygg plats och instruktioner ges alltid efter dina egna förutsättningar.
En trygg hjärna och trygg kropp ger dig förutsättningar att tänka nya tankar, utveckla ditt logiska tänkande och fatta klokare beslut.

Det är i den långa vilan som vi integrerar andetaget, de kraftfulla rörelserna och den medvetna närvaron.

Yoga är inget som kan beskrivas utan är upplevelsebaserad- kom och prova på! Yoga med Karolina- inget du kommer att ångra!

” Keep up and you will be kept up!” 

Yoga för hjärnan- hjärnstark 

Varje yoga pass är för hjärnan och för nervsystemet, för fokus och koncentration. Jag har regelbundet yoga klasser på ett LSS – fritids och där kör vi STYRKEYOGA med fokus på koordination och stora rörelser och framför allt för hjärnan. Att vara hjärnstark är den viktigaste styrkan vi kan ha och rörelse och koordination i kombination stärker nervbanor och skapar lugn och trygghet i kroppen. Är du nyfiken på hur du kan yoga tillsammans med mig -hör av dig!

Läs mer

Vill du läsa mer om Kundaliniyoga kan du gå in på Kundaliniyoga i Sverige eller på den internationella sajten. Du kan även läsa mer på 3ho som är en paraplyorganisation för alla som utövar kundaliniyoga i världen eller gå in på kriteachings som utbildar yogalärare i kundaliniyoga över hela världen.

skySKY:s kvalitetssymbol