Varför har det blivit så populärt att meditera? Vill du lära dig att meditera?Meditation är något för oss alla och är grunden i självkärlek och att vi kan ta hand om oss själva.

Vill du lära dig att meditera? Så bra, andas ut och håll andan ute och andas in igen när kroppen säger till. Upprepa det långa djupa andetaget och VIPS är du igång och mediterar, detta är meditation! Medveten närvaro i kroppen. Tankarna kommer och går och du tackar för det som kommer upp men du behöver inte värdera. Andas ut och andas in, fyll på med livskraft och energi och släpp taget om det som pyser ut med andetaget. NU är du igång. Gör denna övningen flera gånger varje dag och DU är NU en person som mediterar!!! GRATTIS!!

…men sen då…Att mediterar är inte alltid så här enkelt och skönt, ibland skaver det ordentligt som ett riktigt skoskav, för små skor med dålig passform.

Ibland skaver det och är ofokuserat och dödstrist, och att meditera skapar inga stora sensationer eller upplevelser ibland är det bara en suck, en lätt suck av lättnad.

Ibland är meditation att det är helt tyst, ett varande, andetaget går in och ut genom kroppen och du sitter i stillhet och i lätthet. Hela du är lätt och inga tankar som stör.

Meditation är att vara närvarande. I kroppet men också i sinnet. Möta upp det som kommer och det som går. Låt det vara obekvämt, det går också över, Möt det som skaver utan att fixa det. Skapa dig ett utrymme över att vara i nuet, oavsett var NUET är, på en buss, en yoga matta, i ett möte.

Jag mediterar för att sortera i mina tankar. Andas ut och håller andetaget ute, andas in och då kommer en stillhet, stilla och försiktigt hittar jag mina lösningar i andetaget. Jag har en förmåga att vara i nuet som ger mig och mina klienter en möjlighet att sortera tillsammans och hitta det som är viktigt på riktigt. Meditation och medveten närvaro är en av pusselbitarna i kraftfull coaching. Att mötas på riktigt utan att avbryta varandra och att hita till närvaro är viktigt på riktigt.

Meditation handlar också att ha ett självförtroende:

ett förtroende för mig själv.

så välkommen och varsågod att prova!!
och vill du ha min hjälp så ringer du 070- 2260746

eller mejlar mig på karolina@karolinapalmberg.se

// Happy måndag ! Karolina

 

 

Lämna ett svar