FACE YOUR FEAR!!! – Jag har spenderat hela mitt yrkesliv på att prata om RÄDSLOR!

Men varför jobbar du med RÄDSLOR? och framför allt andra människors rädslor?
JO! vet du det är så supercoolt- tänk om vi visste vad vi skulle göra om vi inte kunde MISSLYCKAS!!! jag tror att människor och företag skulle blomstra så många nya idéer som skulle flöda och att inte allt blir så tillrättalagt och att vi slutar att visa upp någon slags yta som ingen ändå tror är sann. Vi är människor och vi slåss mot rädslor och fobier varje dag, jag är så nyfiken på varför det är så svårt att  lämna trygghetszonen, göra saker annorlunda och ha tillit till att det kommer att bli bra!  

Jag har sååå många exempel på COOLA tjejer och killar som har trotsat sina största rädslor och gjort fast de inte vågat. Rädsla är en fundamental drivkraft som kan skapa så mycket elände, undvikande och massa konstiga beteenden, sjukdom och ohälsa.

Ett bra exempel är en tjej jag coachat under våren och hon var så rädd för nästan precis allting. Rädd att bli tjock, rädd för att bli frisk och rädd för vad andra ska tänka och säga. Vi kollade på vilka RÄDSLOR som var verkliga, ja det finns situationer som är farliga på riktigt och som vi inte ska utsätta oss för. MEN ALLT ANNAT! som vi undviker som inte ens är farligt.

Denna coola tjej jobbade igenom sina rädslor och sa TACK och HEJ, jag hör av mig om jag behöver mera hjälp! ! och har nu sökt sig ett jobb som är farligt på riktigt! Hon har slutat att tänka att det är farligt att äta viss mat eller  vissa siffror på vågen, bestämmer om det blir en bra dag eller inte, eller andra saker vi kan få för oss skulle vara farliga i en påhittad värld.

En mamma som jag coachat har slutat att vara rädd för att säga och göra fel. Det är coolt på riktigt!

Varför är det så viktigt att prata om RÄDSLA?

Rädsla sträcker sig från att känna och uppleva ett visst obehag, eller på andra sidan så måste du FLY från situationen för att överleva. Vi behöver prata om att vi är rädda för och inte bara lite allmänt utan verkligen på ett konkret plan , göra det synligt för oss själva och andra.

Hjärnan är din vän och vill dig väl!

Jag älskar att föreläsa och prata om vår  hjärna: och vilka olika beteenden som den ger upphov till. Att kunna skapa förändring i nuvarande situation är ALDRIG möjligt om du inte skapar trygghet och tillit i din kropp och i den miljön som du befinner dig i. Att komma från Trauman och skräckfyllda upplevelser och situationer och tro att nu ska jag skapa förändringar är inte ens möjligt utan först måste du bli trygg och tro på att det är möjligt med en förändring och sedan kan du med små försiktiga steg närma dig det du  önskar och det som är möjligt just för dig idag…och imorgon kan något annat vara möjligt beroende på att du tog ett litet steg idag.

Där har yogan och andningen väldigt mycket verktyg att använda sig av, självmedkänsla att vara självsnäll och hitta strategier och verktyg så att vila och återhämtning blir möjlig.

DET HANDLAR OM DIG OCH OM MIG! 

Jag behöver  walk my talk! syna rösterna som säger att jag inte kan, att jag inte vågar, att tjattret i huvudet säger att det inte är möjligt men vet ni att leva som jag lär är så himla läskigt … att våga göra saker jag är obekväm med, som det här med foto och film, att spela in youtube filmer, korta snabba klipp som ska vara intressanta för andra gärna redigerade och med text och logga, ja det kanske kommer. skriva bloggtexter och vara aktiv på sociala medier,  https://www.youtube.com/channel/UCFoRIMH_OzF9Pjm0lGw14jg?view_as=subscriber

och tänk om vi alla koncentrerade på allt som vi trodde var möjligt om vi inte kunde misslyckas!
det vore COOLT PÅ RIKTIGT!!!

Här är en länk till att praktisera HÄRVARO : Andas en nyckel till härvaro vilket är grunden och 1a steget i att våga lite mera! Hör av dig om du vill ha hjälp med dina rädslor !

Karolina 
0702260746 : karolina@karolinapalmberg.se 

Written by: Karolina Palmberg

Leave A Reply:

No comments yet.