Tillit är ett palindrom det vill säga att du kan läsa ordet framkänges och baklänges och det blir samma sak. På Wikipedia kan du läsa följande om palindrom: Termen palindrom åsyftar i huvudsak ord, fraser eller tal. Några exempel är ”Naturrutan”, ”kajak”, ”tillit”, eller talet 202. De flesta källor anger den grekiske satirikern Sotades som hjärnan bakom principen för palindromer. Etymologiskt kommer palindrom av grekiskans palindromos ”tillbakalöpande”, ”återkommande”, som bildats av pali(n) ”återigen” och dromos ”lopp”, ”löpande”.

Om jag bara ska skriva, prata om eller engagera mig i så är det ordet TILLIT ett palindrom,som du kan läsa på 2 håll.

Mina coola klienter jobbar på med självtillit och självledarskap- de checkar in med att det är omöjligt det går inte och att de inte klarar av, under samtalet pratar vi om vad som skulle kunna vara möjligt, byte av perspektiv, och vilka resurser behöver de för att kunna lyckas. Vem kan man lita på? Om jag inte ens litar på mig själv hur ska jag då våga lita på någon annan? Jag möts av stor tillit och förhoppning av föräldrar som ringer och vill boka samtal till sig och sina barn/ ungdomar. De har fått rekommendationer av andra som jag coachat och nu vill de också prova, det är stort och tillit både framåt och bakåt.

En av komponenterna i TilliT är information- att jag på något sätt har skaffat mig information och fakta om det som jag vill veta, eller köpa eller använda mig av. Information handlar om att vara transparant och läsa in sig på fakta som är baserad på beprövad erfarenhet eller evidens. Jag hoppas och tror och är egentligen övertygad om att det är Tillit till sig själv och andra som är nyckelkomponenten i tillfrosknandet och att ha ett hållbart självledarskap.

Jag avslutar med meningen ”Mus rev inuits öra, sa röst i universum”

Lyssna noga på dig själv och andra och avbryt inte då kan du få tillgång till ditt egna självständiga tänkande och massa TilliT till dig själv och andra!

TilliT går på 2 håll.

Happy fredag och helg// Karolina

och här hittar du mig på Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCFoRIMH_OzF9Pjm0lGw14jg

 

Lämna ett svar