Denna vecka är facebooklive nummer 9. De tidigare ämnen är sockerberoende och hur vår hjärna kidnappar oss, resicliense och vår förmåga att komma tillbaka när vi halkat av, medberoende, självläkning med 5  yogiska verktyg. #talkto me- med Niklas Zilliacus och företaget Oyama.
Självledarskap och att våga ta plats och idag Maria Paz med The Work 

https://www.facebook.com/671542025/videos/10157579190677026/

Maria- Paz  är bland annat mentor och vägleder unga politiker och i dag ska vi prata om The Work som  Byron Katie har skapat.https://thework.com/

I sin mest grundläggande form består The Work av fyra frågor och flera vändningar.

Exempelvis kan ditt påstående kan vara:
“Socker ger mig tröst, glädje och tillfredställelse”.
Ta påståendet och ställ det mot The Works fyra frågor och vändning.
  • Är det sant? ja eller nej
  • Kan du helt säkert veta att det är sant? ja eller nej
  • Hur reagerar du, vad händer, när du tror på tanken?  känn efter i kroppen
  • Vem skulle du vara utan tanken? meditera på svaren låt det bli helt stilla och lyssna på vem du skulle vara utan tanken. 
Efter att du har undersökt ditt påstående med hjälp av de fyra frågorna, är du redo att vända på tanken du ifrågasätter.
Varje vändning är ett tillfälle att uppleva motsatsen till vad du trodde från början.
Vänd på tanken: Mina tankar om socker ger mig:
tröst, glädje och tillfredställelse.
Ett påstående kan vändas till dig själv, till den andra och till sin motsats (och ibland till “mitt tänkande”, när det känns lämpligt). Hitta minst tre specifika och genuina exempel på hur varje vändning är sann i ditt liv, och ge dig sedan tiden och närvaron att känna dem på djupet.
The Work är en meditation. Det handlar om att öppna upp för ditt hjärta, inte om att försöka ändra dina tankar. Ställ frågorna, gå inåt, och vänta på att de djupare svaren ska komma upp till ytan.  Obekväma känslor är bara påminnelser om att vi fäst oss vid något som kanske inte är sant för oss. De låter oss veta att det är dags att identifiera de stressande tankarna och göra The Work.

Vem kan ha nytta av The Work?

Ja. Ateist, agnostiker, kristen, jude, muslim, buddhist, hindu, hedning – alla har vi en sak gemensamt: vi vill ha lycka och inre frid. Om du är trött på att lida så är du välkommen till The Work. Det ytligare sinnet och det djupare sinnet  möts, och vändningarna känns som verkliga upptäckter.

The Work hjälper dig att släppa taget om hindrande antaganden om vem vi är och hur vi uppfattar världen och du guidar dig  genom processen från mörker till ljus. Det är våra överväldigande känslor som  överbelastar systemet och vi börjar att självmedicinera och självskada vilket skapar distansiering från våra känslor och vi blir avstängda och kan varken tänka känner eller säga. Att arbeta med sig själv ger oss  möjligheter att ta hand om våra behov när de uppstår.
https://thework.com/…/08/4q_mini_sv_6up_31jul2019_r1-r.pdf

The Work is meditation. It is a method of inquiry born directly out of Byron Katie’s experience. This practice allows you to access the wisdom that always exists within you. 

Tack för att du läser! Hur kan jag hjälpa dig?
Hör av dig om du vill! Karolina 070 2260746 

Lämna ett svar