Här är dagens live med mig och Chiara  självläkning från emotionella trauman.

.https://www.facebook.com/671542025/videos/10157547667397026/

Vad är emotionella trauman och går det att läka sig själv från dem. Ett emotionellt trauma är ett psykologiskt spänniingstillstånd och vissa behöver vi professionell hjälp med att läka och en del i truamat kan vi läka själva.

Dagens samtal nummer 7 är ett djupare samtal om tekniker att använda och hur du själv har makt och möjligheter att skapa din egen inre och yttre miljö för läkning.

Chiara är en god vän till mig, yogini och trädgårdsdesigner. Vi träffades på facebook för 2 år sedan då jag i mitt universum längtade efter en Ö och Chiara letade efter någon som kunde ta över hennes hus i skärgården. Nu tog jag inte över Chiaras hus, men sedan dess har vi odlat vår vänskap och i live sändnignen berättar Chiara om vår vänskap och hur den har hjälpt henne och jag berättar om min upplevelse.

Det är sårbart att känna trygghet, och vi pendlar mellan trygghet och flykt och det är påfrestande att ständigt vara beredd. Hjärnan är inställd på ÖVERLEVNAD och KÄNSLORNA växlar beroende på hur vår omgivning är

Dagens live hadlar om 5 punkter om hur vi genom att ta hand om vår inre och yttre miljö skapar möjligheter till självläkning. Jag vill tillägga att det vi pratar om idag är ett komplement till professionell vård och att psykiatri, psykologer och vård också kan behövas. ’
Det är KOSTNADSFRIA tips som du kan använda dig av där du är idag och som flera olika verktyg för att skapa ditt liv som du vill leva.  Vi är inte klara när vi skapat detta utan det behöver underhållas och kanske bytas ut eller ändras på till något annat sätt.

En metafor för självläkning är som att förbereda jorden för att plantera något vackert. Det är nödvändigt.Att gräva genom marken, rensa från ogräsrötter så det nya friska och starka kan ta plats. Här kommer Chiaras 5 tips:

  1. Villa volvo och vovve eller :  vila värme och (om) vårdnad av sig själv 
  2. skapa sköna rum – att genom att ha det ordnat omkring sig höjer vi energierna för att kunna läka och känna in det vackra. Använda naturen som ett rum, skapa kontakt med årstiderna och väder och använda växtkrafterna till läkning och allt det vackra !
  3. inte jämföra dig med andra
  4. låt det se konstigt ut, gör det du behöver göra.

5. Kundaliniyoga och prana : ishnan: kalla duschar – sadhana: daglig praktik  exempelvis: Kriya 4 U   https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/health-and-healing/kundalini-kriya-adjust-your-flow-four-us-you

– höja pulsen 2-3 ggr/ vecka konditionspass, springa, simma, cykla, eller annat.

Långa djupa andetaget –  http://karolinapalmberg.se/andas-en-nyckel-till-harvaro/

Det är nymåne på fredag och en ny cirkel av energirörelse börjar. Även det kan man använda i sitt läkande.
Sätta intention för de kommande 28 dagar gör man när det är nymåne.
Sjalvläkning-fran-emotionella-trauman är ett inre och yttre arbete !

Allt gott till er alla!
Karolina och  Chira.

yoga på stol

yoga och midfullness är ett sätt att läka trauma på

 

 

Written by: Karolina Palmberg

Leave A Reply:

No comments yet.