Radio Ayeneh- Yoga med Karolina
Länk till youtube där passet ligger med bild och ljud:

Varje vecka kommer det ett nytt yogapass för dig som lyssnar på Radio Ayeneh. Yoga på stol passar dig som vill hitta ett alternativ till att yoga på matta, dvs. en form av kontorsyoga eller soff/stolsyoga. Jag kommer guida dig igenom med tal och sedan kommer det ligga en film med veckans övning här och på Youtube:karolina Palmerg och veckans länk ligger här: https://youtu.be/TwIMXCI3I8Q

Idag är det måndag och pass nummer 2.

Vi börjar som förra veckan med några övningar. Du kan göra 1-2 minuter på varje övning:

  • Andas långa djupa andetag in genom näsan och ut genom näsan. räkna till 4a när du andas in och räkna till 4a på utandningen.
  • Ryggvridning: lägg händerna på axlarna eller i knät och börja sakta vrida hela dig överkropp och din ryggrad mot vänster. Sedan åt höger.
  • Axellyft: dra upp axlarna till öronen på en inandning och sänk axlarna på en utandning
    Stanna på mitten och sitt helt stilla- andas här
  • Börja att vrid nacken – titta till vänster och andas in och andas ut och vrid nacken till höger. Fortsätt så några gånger.
  • Suficirklar: Lägg händerna i knäna. och luta dig över vänster knä. Andas in och ”cirkla framåt mot ditt högra knä” Andas ut och luta dig bakåt och förflytta dig mot vänster sida som i en cirkel. Rotera överkroppen i en stor cirkel. Huvudet är stilla. Gör några cirklar klockans håll / Medsols och byt sedan håll och gör några cirklar motsols.
  • Efter passet sitt en stund i stillhet.

Suficirklar:  Balanserar vårt nervsystem. Och ger oss en välmående ryggrad. Centrala nervsystemet stärks och vi ökar blodcirkulationen och matsmältning. En smidig ryggrad ger ett smidigt sinne.

och vill du läsa mer om mig:

http://karolinapalmberg.se/om-karolina/

http://karolinapalmberg.se/sagt-om-yoga-av-karolinas-elever/

http://karolinapalmberg.se/yoga-ar-inget-for-mig/

// Karolina 070- 2260746.

Kom och yoga med mig!

200228 Karolina Palmberg
Foto: Rickard Nilsson
© Rickard Nilsson Bild AB

 

Written by: Karolina Palmberg

Leave A Reply:

No comments yet.