Artikel från: Karolina Palmberg, Datum: 2014-07-14 Länk:här

Gästbloggare:Karolina Palmberg

Karolina Palmberg, samhällsengagerad beteendevetare och professionell Coach med individen i fokus. Expert på ätbeteende, måltidsordning, fysisk aktivitet och livsstilshälsa. Med lång erfarenhet både nationell och internationell behandling av barn och vuxna med Anorexi, Bulimi och fetma, men även gravida kvinnor eller nyblivna mammor med en ätstörning. Karolins personlighet kan beskrivas utifrån ett perspektiv, där allt är möjligt, där det alltid finns flera alternativ. Det gäller att tänka utanför boxen och att våga fråga om hjälp. Ibland välja oväntade och alternativa lösningar. Coachar och handleder med glimten i ögat.

Karolinas drivkraft är att få vara delaktig i förändringsarbetet och göra en skillnad. Karolina har medverkat i ett flertal vetenskapliga forskningsprojekt om behandling av ätsjukdom. Resultaten är publicerade i internationellt välrenommerade vetenskapliga tidskrifter. Hon är även yoga kundaliniyoga lärare och meditationsinstuktör samt lever efter devisen att vi har ett personligt ansvar att skapa en hållbarlivsstil.
E- terapeut i sockerberoende, under utbildning av Helen Nord. 2014.
Kontakt; email: karoos@hotmail.com eller på facebook.

5 veckors utbildning —–i att vara E terapeut inom sockerberoende.
Att lära sig nya perspektiv och tänka utanför sin egen bekvämlighetszon är neurobic för hjärnan. Detta var ett av de nya orden jag lärt mig under de senaste 5 veckorna, jag brukar vara bra på att göra nya saker och på annorlundavis men jag hade missat att det fanns ett ord som beskrev just det.

Inom behandling av Anorexi/Bulimi & fetma pratas det väldigt lite om sockerberoende och vad sockret har för egenskaper och vilket sug det kan trigga igång hos de personer som är ”addicted”. Det raffinerade sockret finns i vårt vardagsliv och kan skapa ett beroende hos vem som helst. Att inte ta hänsyn till vår kemiska sammansättning i kroppen när vi behandlar klienter med ett beroende beteende är inte rättvist då vi alla har olika kroppar som ”vill ha” olika sorters mat. För mig och mina klienter så är det viktigt att äta så ren mat laga från grunden som möjligt. Att planera veckan och välja en hållbarlivsstil är inte tråkigt utan spännande och roligt och som sagt intressant att välja nya produkter och nya hälsosamma vanor.

Mina första 5 veckor av gett mig dessa nya kunskaper och massor av nyfikenhet att vilja lära mig mera så att jag kan förmedla detta perspektiv på kunskap till de individer jag framöver kommer att möta. Kunskapen om sockerberoende ger mig ytterligare en pusselbit i det komplexa pussel om ätbeteende som ätstörningsvården saknar. Vad jag dessutom har fått ta del av är en enorm kunskapsbank och erfarenheter som delas generöst både i facebook gruppen och på bloggen. Jag är så tacksam över att få vara del av denna resa och att dela den med andra som dels är sockerberoende och delar med sig dels av andra som har professionell kunskap inom områden jag ödmjukt inser att jag behöver lära mig mera om!

Tack för att du läser och vi ses igen då jag kommer att blogga om min resa i sockerknarkarens värld//

Med vänlig hälsning
Karolina

Written by: Karolina Palmberg