Om Karolina

Premium WordPress Themes

Jag har sedan 20 år arbetat med ätstörningar: upptäcka- bemöta-förebygga & behandla och jag driver företaget karolinapalmberg.se och #ätstöringsexperten med fokus på hur anhöriga till drabbade kan prata med sina barn om sin oro, tidiga tecken. Vikten av kombinationen mat, fysisk aktivitet, vila/ sömn och återhämtning, kan skapa starka och trygga barn och ungdomar. Jag är en expert på ätbeteende, måltidsordning  och livsstilhälsa.

Karolina Palmberg är utbildad beteendevetare med en Filosofie Magister i Kognitiv Psykologi och har sedan 2001 arbetat med ätstörningsbehandling, vård och konceptutveckling både i Sverige och utomlands.

En professionell coach och arbetar enligt ICF etiska riktlinjer och kärnkompetenser.  Där fokus ligger på att skapa förändringar och helhetshälsa. Verktygen är profesionell coaching, Compassion / Självmedkänsla att vara sin egen schyssta kompis och ACT – Acceptance and Comittment theory. Att vi alltid har ett val och att inte välja är också ett val.

Yogan är en central och viktig del som jag har praktiserat  sedan 2005 och sedan 2014 är jag Diplomerad Kundaliniyoga och meditationslärare.

Karolina är en uppskattad och efterfrågad föreläsare med utgångspunkt i metoden Time to Think enligt Nancy Kleine, där den tänkande miljön och de 10 komponenterna samverkar. Vill läsa mer : http://karolinapalmberg.se/forelasningar-och-workshop/

Vem kan jag hjälpa?

Välkommen om du är orolig för någon nära eller dig själv eller har funderingar kring mat och beteende eller andra livsstilsfrågor eller vill arbeta med förändringsarbete av olika slag. jag coachar alla diagnoser med anorexia, bulimi, övervikt/ fetma, sockerberoende är gravida och nyblivna mammor är välkomna.

För mig är ingen individ eller fråga för lätt eller svår utan varje individ möts av ett professionellt förhållningssätt och varje problem löses utifrån personens egna drömmar och passioner.

Arbetssätt – kraftfull coaching där du gör jobbet!

Hörnstenarna i mitt arbetssätt kan beskrivas utifrån att det svåra blir lätt, eget ansvar och att öva, prova, hitta alternativ, testa igen och att det ibland inte blir som vi tänkt men det blir bra ändå. Coachingen kartlägger styrkor och resurser och sätter tidsramar och fokus på målet. Jag hjälper dig och din familj med förändring av beteenderelaterade problem såsom; sockerberoende, kompensationsbeteenden, övervikt och fetma.

Styrelseuppdrag

  • Vice Ordförande i Svenska Kundaliniyogalärares Riksförbund (2015-2017) kundaliniyoga.nu
  • Sekreterare i ICF Sverige: sekreterare: icfsverige.se(2015-2017)

Min CV

Ligger på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/karolina-palmberg-1027335b/

Utbildningar i urval:

• Yoga på stol enligt Willem Wittstam 2016
• Cold depression enligt Yogi Bhajan 2016.
• ACC – Associate Certifierad Coach,icfsverige.se 2013
• Motiverande samtal MI 2007.
• Acceptance and comittment theory. ACT: en coachmetod om att acceptera och välja
• Kundalini & Meditationslärare enligt Yogi Bhajan & Yogahuset 2014.
• Filosofie Magister, Beteendevetenskap Lunds Universitet 2001.

Övriga kurser