Igår var det nationella anhörigdagen och ”att leva med någon som inte mår bra kan kännas svårt och ensamt” och som anhörig ” känns det som om jag bara gör fel” Detta är 2 exempel på det som anhöriga vill prata om när det hör av sig och vill ha samtal och coaching. ”Det enda jag önskar är att hon mår bra” säger Theas mamma när vi sitter i samtal i familjens kök. Jag är så trött och jag vill bara vara din mamma, jag orkar inte göra ditt jobb också, jag fattar att du inte mår bra men vad kan jag göra? Thea tittar ner i bordet tar sats och säger: Ingenting mer mamma du gör mer än tillräckligt, du gör allt som behövs. jag lånar av dig att du tror på mig varje dag och att du orkar gör att jag orkar. Jag vill göra för min skull nu. Thea och jag och Theas mamma gjorde en plan, en plan över mat och vila och återhämtning och skolan och så yoga varje onsdag kom Thea till studion, hon andades gjorde övningar och vilade och vi hade ett hemligt tecken:
Ta din  plats på mattan, ja vad hon övade att ta plats på mattan!!!

Jag fick ett sms från Theas mamma med hälsningen: Karolina- vi har det så bra, Thea hälsar att hon tar sin plats nu!

ÅHHH fina Thea, en helt vanlig tjej som tränar på att ta sin plats, hon äter och går i skolan och har det som tonåringar har det mest.

Jag coachar anhöriga i att vara just anhöriga och det spelar ingen roll om du har vuxna barn eller är sambo eller syskon, alla behöver reda ut hur de ska kunna orka att vara just det och inte kliva in som sjukvårdare.

I undersökningar om hur anhörigstöd fungerar så är en del nöjda med det stöd de får andra vill ha mer men det de alla vill ha är INFORMATION om HUR sjukdomen fungerar och KUNSKAPER om vad de kan säga och inte säga och de vill gärna byta erfarenheter med varandra.

Den 28 oktober klockan 1830-2030 på zoom kommer jag öppna upp för ett samtal och samvaro och föreläsning för dig som är anhörig till någon som inte mår bra. 

och i nocvember ommer vi att starta yoga för anhöriga i regi an föreningen Attention: https://attention-haninge-tyreso.se/

Se länk och bokning på https://mymindfulness.coach/mindfulness/yogavayu/kalender/

vill du läsa mer om hur jag jobbar: https://karolinapalmberg.se/vi-klarar-oss-inte-utan-dig/

och vad det finns för annat stöd att får : https://www.atstorning.se/utbildning/winst-webbutbildning/starka/

eller på : https://www.atstorning.se/

föreställningar om våra kroppar
vi har olika föreställningar om hur vår kropp ser ut och förändras under tiden

vi du har ett kostnadsfritt 20 miuter långt samtal

hör av dig på 0702260746 eller via hemsidan :

https://karolinapalmberg.se/kontakt/

Allt gott !   Karolina 

Lämna ett svar