Texten handlar om att jobba med sitt självledarskap och sin egna hållbarhetsstrategi för att leva ett helt liv med allt vad det innebär.

Magin händer utanför din trygghetszon.

Ingen minns en fegis, och jag blir så imponerad varje gång jag träffar mina klienter som modigt ställer frågor, berättar om knasiga beteenden och jämförelser med andra som det inte ens känner. Det hållbara självledarskapet har några nyckelkomponenter och det ena är ;

 • Tillit till din egna förmåga.

Den enda du kan lita på är dig själv och Lita på din egna förmåga, du skapar dina tankar som skapar känslor och beteenden. Ja det kan låta snurrigt och snöigt och kanske helt osant, men oavsett hur vi vrider och vänder på olika fakta, tankar, ångest och oro så är det i ditt huvud det skapas och det är också i ditt huvud som det kan ske en förändring.  http://karolinapalmberg.se/lita-pa-din-egna-formaga/ 

 • Det andra är Empowerment / egenmakt

  Där du  förtjänar ett liv som innehåller lycka, välmående och framgång, ett liv fritt från ätstörning och kontrollernade tankar. Ditt liv är större än din ätstörning och din negativa kroppsbild. Bara du kan använda din egen kraft att ändra på dina tankar.Egenmakt kan delas upp i 4 olika områden:

  • sin egen situation
  • ekonomi och pengar
  • vårt boende
  • miljön/ naturen

  Jag vill sprida ordet om självledarskap, egenmakt, resilience återhämtning och att vi själva kan påverka mer än vad vi tror. Våra 60 000 automatiska tankar går på autopilot och styr oss att ta genvägar, kidnappar oss och lurar oss att tro att vi inte klarar av nya saker och matar på omedvetet inlärda ohjälpsamma beteenden. http://karolinapalmberg.se/empowerment-egen-makt-dagens-facebooklive-20201002/

  Den 3e komponenten är :  MOD – mod att göra saker som är lite läskiga, det vi är rädda för, vad andra ska tycka och tänka

Mod är att vara rädd men göra ändå och göra det som ska göras. Att säga ifrån när det skaver eller att tacka ja fast vi inte vet vad som kommer att hända. Motsatsorden till egenmakt är : Frustration, vanmakt och hjälplöshet.

Tillfrisknande  kan ses som en god vän som du i den akuta fasen behöver hålla nära kontakt med. Ditt andetag, dina tankar och känslor berättar osanna historier om hur värdelös och misslyckad du är då du äter saker som du hittat på är farliga eller onyttiga eller skadliga på ett eller annat sätt.

En god vän ger dig inga råd eller svarar på hur du ska göra utan LYSSNAR och finns där när du behöver en hand att hålla i och en kram eller ett medhåll att världen är emot dig.

Till sist vill jag slå ett slag för det kärleksfulla självledarskapet- good enough och det finns hjälp om du behöver!

Egen makt att styra över det som vi kan och släppa kontrollen över det vi inte kan kontrollera! I coaching med familjer och drabbade vet alla att det är dags att släppa taget och lämna det kända. Även om man vet att det är dags att lämna, är det en process och den kan medföra sorg, tomhet och otrygghet.

Men vi kan inte stanna hela livet i det som en gång var trygghet för oss, vi behöver gå vidare för att kunna växa och utvecklas!

Magin händer utanför din trygghetszon. 

behöver du hjälp? Hur kan jag hjälpa dig?

https://coachingfederation.se/psykologisk-ohalsa-atstorning-utifran-ungdomar-familj-med-karolina-palmberg/

 

Ring mig på 0702260746 så hittar vi en lösning!! Karolina 

Written by: Karolina Palmberg

You may also like these posts

Leave A Reply:

No comments yet.