I detta inlägg vill jag beskriva hur du kan kombinera professionell coaching och Kundaliniyoga:  YOGA ♥ Coaching är sant,  för att skapa ditt drömliv, fritt från ätstörningar och självskadande beteenden och Den enda du kan lita på är dig själv och Lita på din egna förmåga, du skapar dina tankar som skapar känslor och beteenden. Ja det kan låta snurrigt och snöigt och kanske helt osant, men oavsett hur vi vrider och vänder på olika fakta, tankar, ångest och oro så är det i ditt huvud det skapas och det är också i ditt huvud som det kan ske en förändring. Jag säger inte att det är lätt eller ens enkelt men jag säger att:

DET GÅR ATT BLI FRISK FRÅN EN ÄTSTÖRNING! 

I många år har jag arbetat med många olika klienter och familjer och en sak är gemensam och tusen saker är olika. Det gemsamma är att när den som är drabbad förstår att det är den som behöver göra jobbet inne i huvudet och förändra sina tankar och påverka sina käslor och sina handlingar beteenden, då händer det massa spännande saker.

Detta inlägg är till dig som är nyfiken på hur Kundaliniyoga kan hjälpa dig ur en ätstörning. Till dig som tvivlar på att det ens går att bli frisk och till dig som anhörig som står brevid och inte vet vad ni kan göra.

Du förtjänar ett liv som innehåller lycka, välmående och framgång, ett liv fritt från ätstörning och kontrollernade tankar. Ditt liv är större än din ätstörning och din negativa kroppsbild.

varje dag matas vi på sociala medier med information om att vi inte duger att vi behöver ändra på oss och att det finns många sätta att hitta lyckan på.

Mitt sätt stavas Kundaliniyoga och det i kombination med självmedkänsla, ACT – acceptans and commitment theory + en schysst måltidsordning så kan vi ta oss an de flesta problemen som vi skapar för oss själva och tillsammans med andra. Vi är disponerade att söka probelm men vad händer om vi sitället söker efter det som redan fungerar och det som ger oss välbefinnande och lycka. Där YOGA ♥ Coaching är sant.

Tillfrisknande  kan ses som en god vän som du i den akuta fasen behöver hålla nära kontakt med. Ditt andetag, dina tankar och känslor berättar osanna historier om hur värdelös och misslyckad du är då du äter saker som du hittat på är farliga eller onyttiga eller skadliga på ett eller annat sätt.

En god vän ger dig inga råd eller svarar på hur du ska göra utan LYSSNAR och finns där när du behöver en hand att hålla i och en kram eller ett medhåll att världen är emot dig.

Yogan fungerar på samma sätt, ett långt djupt andetag skapar dissonans mellan då och nu och nu och sen, vilket ger dig möjlighet att välja vad du ska tänka, känna eller säga.

I vårt neutrala sinne finns det som är sant och riktigt, vårt positiva sinne ger dig hopp och möjligheter och i det negativa sinnet hittar vi den som vill hindra dig från att blir frisk, den som pratar om hur farligt allting är också vidare. I coachingen pratar vi om Gremling som sitter på axel och inom ätstörningsvärlden pratar vi ibland om djälvulen eller rösten som säger åt och tar över, i min värld är det samma.

Genom att skapa dissonans med att andas och flytta ner andetaget i kroppen och bort från tanakr och känslor så skapar du också en möjlighet att fatta ett bra beslut som stödjer ditt tillfrisknande.

Du behöver öva på din egna förmåga. tillit till dig själv och det finns också med som komponent i Kundaliniyogan, du övar på olika övningar på din matta och tar hjälp av en lärare att hitta rätt nivå för just dig här och nu.

  • bara du kan älska dig själv och din kropp
  • bara du kan använda din egen kraft att ändra på dina tankar.

Du kan utöva Kundaliniyoga hur du än ser ut och hur du än mår. Du blir heller aldrig färdig …utan det finns alltid mer att lära sig och fler tekniker att använda sig av. Kundaliyoga är ett verktyg där du använder din egna förmåga utifrån den plats du befinner dig just nu. Kraften du har inom dig är större än du någonsin anar och att genom yoga och meditation och andning rikta den mot det du vill ha är kraftfullt. Det finns såklart så mycket mer än långa djupa andetag i Kundaliniyogan men det är en god start.

I många år har jag sett hur YOGA ♥ Coaching = sant.

Hur du genom att börja ta plats på mattan hittar dina egna gränser och att du genom andning och rörelse bygger din kropp inte utifrån och in utan innifrån och ut.

  • rörelse – fysisk aktivitet, handlar om att du gör andra saker med din kropp än det du är van vid.
  • relation – till dig själv och andra, börja använda andra ord, tänka andra tankar, REFRAME – omformulera dina tankar och känslor så de passar in i den nya situationen du nu befinner dig i.
  • riktining- vilket mål har du ? viktigt att målet är väldefinerat och SMART så du vet när du är framme och kan fira!!

Blir du nyfiken på hur jag kan hjälpa dig? 

Ring mig på 0702260746 så hittar vi ett sätt som du kan leva utan en ätstörning eller självskadande beteende.

För jag vet att det går att bli helt frisk och i  många år har jag sett

hur YOGA ♥ Coaching = sant.

5 övningar för kroppsacceptans: https://youtu.be/PDEAsud5IHc  

http://karolinapalmberg.se/microvanor-ett-nytt-mindset-for-att-na-dina-mal/

http://karolinapalmberg.se/det-har-med-mat-och-compassion-modellen/

 

 

Written by: Karolina Palmberg

You may also like these posts
Så sjukt hälsosamt en text om ätstörning 2022

Leave A Reply:

No comments yet.