Konsten att pausa handlar dagens avsnitt det 14e i ordningen.
gäst är Johanna Nilsson Föresläsare och ICF Professionell certifierad coach. Återhämtning- hämta åter, vila, pausa eller chilla, det är i glappet mellan görandet som det händer eller inte händer. Att ge kroppen och hjärna möjlighet att vila och att hitta din inre kraft det är vad dagens samtal handlar om. Vi har alla 24 timmar på dygnet och vad vi väljer att spendera denna tid på är faktiskt upp till oss.

En del av att pausa handlar om resciliens och empowerment att odla förmågan att komma igen och ha egne makt att välja vad jag vill göra och inte göra.

I johannas företag Pausera som du hittar här: https://www.pausera.se/ och där finns det just nu 4 kostnadsfria adventspauser att prenumerera på. 1 för varje advent! Helt magiskt, de har olika ämnen och jag kan avslöja att i söndags var temat : Omtanke och värme. prenumerera här : https://www.pausera.se/

3 tips kring tankar om att pausa:

  • häng på någon annan som pausar- Lägg dig ner brevid någon som vilar och känn efter hur det känns. eller ladda hem någpn avslappning på Youtube eller ett pausogram och lyssna på varje dag
  • håll ut – även om det känns ovant så håll i vanan att pausa – snart blir de ten del av din vardag- planera gärna in det i din kalender.
  • gör någonting. våga prova på att pausa på olika sätt, det finns inget rätt eller fel sätt att pausa på gör det som är ditt och inspirera oss andra att vila på olika sätt.

Dagens boktips är Gott om tid- Bodil Jönsson

Tjugo år har gått sedan Tio tankar om tid utkom första gången. Resten är historia, 650 000 exemplar senare. Få böcker har påverkat våra tankar som denna lilla bok. Och Bodil Jönsson, minst lika älskad idag som hon var för tjugo år sedan, fortsätter att tänka kring tid och hur vi förhåller oss till den.

Idag är vi lika förvirrade som någonsin, men skillnaden är att vi har gett upp. Numera uppfattar vi stress som något helt naturligt. Alla har alltid ont om tid. Så är det bara, basta. Men Bodil Jönsson vill inte acceptera en sådan inställning. I Gott om tid bjuder hon på nya reflektioner.https://www.akademibokhandeln.se/bok/tio-tankar-om-tid-och-nagra-till/9789178090365/?gclid=Cj0KCQiA2af-BRDzARIsAIVQUOeZVzOtzTOmlyWxZLiqcjrP6eVe5Bv34avqrcAhmFOc6VvKNUrwB6AaAhpOEALw_wcB

Så varmt välkomna att pratisera: Konsten att pausa -återhämtning- hämta åter, vila, pausa eller chilla, det är i glappet mellan görandet som det händer eller inte händer. // Karolina och Johanna!

 

 

Written by: Karolina Palmberg

Leave A Reply:

No comments yet.