Under våren har jag coachat en kvinna med hennes sockerberoende. Vi har jobbat över telefon och träffats 1 gång i veckan. Modellen är att det är 1 tema varje gång men anpassas efter klienten och behovet och det som kommit upp.
vill du ha hjälp med ditt sockerberoende? Kontakta mig!

Här är hennes alldeles egna beskrivning och ord av hur det var att träffa mig som coach och vad som har hänt på vägen:

För 7 veckor sedan tog jag kontakt med en coach. Jag ville ha hjälp med ”mitt sockermissbruk”. Jag trodde på fullaste allvar att jag var beroende av socker. Med min sjukdom MS/NMO har jag laborerat lite med min kost för att se hur den påverkas. Bland annat genom att ta bort socker. Tar jag bort sockret ur kosten får jag mindre smärtor i kroppen. Som längst höll jag upp med sockret i 2 år, men sedan ”föll jag dit” igen. I vintras hade jag ett tufft skov, och åter igen ”trillade jag dit på sockret”. Jag försöker alltid vara stark och tänka positivt, men någonstans blev det ändå en käftsmäll att gå med käpp i 2,5 månad och jag tröstade mig med chokladkakor…
Jag trodde att sockret var mitt problem när jag började med mina coachsamtal 1 gång i veckan…Oj! Vad jag hade fel…Det nystades ordentligt i hur jag lever mitt liv, och jag insåg rätt tidigt att det handlade om något helt annat… Jag trodde att jag skulle få handfasta tips på vad jag kan äta när sockersuget slår till o.s.v… I stället har vi pratat om hur mitt liv och min vardag ser ut och rotat runt i kropp och själ. I dag 7 veckor senare är allt så oerhört klart för mig. Jag vet exakt vad som triggar! När jag har balans i mitt liv / lagom mycket att göra / och mår bra i själen, då är varken kosten eller sockret något problem. När det blir en obalans, då trillar jag dit. Det kan vara en obalans själsligt eller rent fysiskt. Med min MS / NMO så lider jag av en oerhörd trötthet, Fatigue. Min kropp rent utav skriker efter att få tillbaka sin energi, och då har jag ätit snabb energi i form av t.ex socker, mackor, pasta. Vad som helst som ger en snabb energi. Jag har de senaste veckorna aktivt jobbat på att få en bra balans i mitt liv, och när dipparna och sockersuget kommer, så stannar jag upp och frågar mig själv, varför är du sugen nu? Svaret blir…att jag är trött och har gjort lite för mycket. Det är svårt tycker jag som en är en väldigt levnadsglad tjej att bromsas och krocka med min min MS kropp. Jag kan, och har kört över kroppen väldigt mycket och ofta. Det är fullt möjligt en tid, men det blir alltid surt efteråt. För min del kan en aktivitet som att åka och handla mat vara oerhört energikrävande och resultera i att inga krafter finns kvar…MEN jag pressar mig likt för bannat ändå…i stället för att lyssna på kroppens signaler…”Me and my perfect life…”
Eftersom att jag är så duktig på att inte ta pauser…har jag nu bokat in pauser och vila i almanackan…
Jag vill ju kunna finnas i livet så länge som möjligt och finnas där för mina nära och kära. MEN! Då måste jag sätta mig själv främst och ta hand om mig först. Jag jobbar aktivt nu med att även kunna tacka nej…som är oerhört svårt för mig.
Jag älskar att umgås med vänner och familj, men hur trevligt det än är, så tar det mycket av min energi. Jag måste planera in vila efteråt. Jag har oerhört svårt för att be om hjälp, och ska alltid vara den perfekta värdinnan…T,ex…standard när gäster kommer.
-Gästen frågar: Kan jag hjälpa till med något?
-Jag: nej, nej sitt du, jag fixar.
Och sedan springer jag fram och tillbaka ”20 gånger” mellan köket och bryggan…
Ingen gäst ”dör” av att hjälpa till lite 😉 Så mycket trevligare det blir att kunna hjälpas åt och att umgås och koppla av tillsammans.
Jag försöker nu att aktivt bryta mönster och få till nya ”kopplingar” i hjärnan, och har redan börjat märka förändringar. Har så klart även handfasta tips…Finns både yogapass och meditationer som kraftfulla verktyg.
Jag har några veckor kvar av coachsamtal med bästa
Karolina Palmberg. Är så glad och tacksam över din hjälp!
www.karolinapalmberg.se

Written by: Karolina Palmberg

Leave A Reply:

No comments yet.