I februari var jag inbjuden som Expert till Aftonbladet och deras nya satsning Landet Ätstörd.
En helt ny plattform där forskningen, experter och drabbade berättade sina berättelser utifrån sitt perspektiv om hur det kan vara att leva i Landet Ätstörd.
Jag tackade ja tidigt i höstas och vi hade några möten på telefon om perspektiv och innehåll och hur det skulle kunna gå till.
Så var det dags måndag den 12 februari kl 13 och jag åkte till redaktionen, blev insläppt och hänvisad till ett bord mitt i redaktionen. Det var OS och samtidigt som jag chattade tog Sverige ett OS silver i skidskytte-mäktigt!

Chatten öppnade och frågorna fullkomligt rasade in…flera hundra….vilket intresse! Jag fick välja ut de inlägg jag ville svara på och jag valde olika perspektiv, anhörig, kille och träning, kompis och drabbad.
Det var en annorlunda upplevelse att chatta live ..samtidigt som texten publicerades på en av Sveriges största nyhetsajter.
Aldrig hade jag kunnat ana uppståndelsen efter att jag chattat, människor jag träffar dagligen men som jag aldrig pratar jobb med kommenterade plötsligt min medverkan på Aftonbladet och min roll som expert!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RxrddW/las-chatten-om-atstorningar

Lämna ett svar