Ibland är jag en person som aldrig…gör saker utanför min komfortzon, inte ens tänker på att jag skulle kunna göra på något annat sätt. Ibland är jag faktiskt en person som aldrig ens skulle komma på tanken att ändra mig och utmana min tro, mina tankar, känslor eller handlingar.
Men ibland är jag en person som lever som jag coachar mina klienter,
jag badar i havet och i sjön fast det bara är Juni månad och jag inte brukar bada förren augusti om ens det:) att leva som jag lär och vara genuin och äkta är det som jag vill skriva om idag.
Jag har en idé, en föreställning om att vara en person som på något sätt kan hjälpa andra handlar om att leva äkta och genuint och att förmedla att så här gör jag och detta är mina erfarenheter och detta har jag provat förut och det fungerade då och om jag gör på samma sätt eller liknande så är det rimligt att jag når resultat i samma riktning.

Att utmana min tro, mina tankar, känsla, handling/ beteenden, kasta offerkoftan och sluta projicera, skylla mitt beteende på andra vilket är enklare än att jag i vissa fall själv ska vara ansvarig för att ändra på mina beteenden och mina tankar och känslor.

Jag tror att projicera och skylla på andra är ett djupt mänskligt behov för att känna mig älskad, villkorslöst och kärleksfullt vara accepterad och inkluderad. Jag får ta ansvar själv för allting, och när jag slutar projicera så slutar jag också att vara ett offer och jag blir accepterad och villkorslöst älskad för den jag är och det jag står för och för mina tankar, känslor och handlingar.

Jag står också då stadigt i min egen kraftzon och jag har makt över att påverka det som händer mig och agera utifrån förnuft och tankar som leder mig i värderad riktining iställer för att jag åker omkring i någon annans kraftzon som jag inte varken kan eller vill påverka eller ens vara i. I andras kraft zoner gäller det att andra människor tar ansvar och i den universiella kraftzonen är det samhället/ universum/ naturen / något större som bestämmer och jag har endast makt att påverka mina egna tankar, känslor och beteenden.

Att också uppsöka och uppmärksamma det som är gott i livet är också att stå i sin kraftzon. Då kan du välja att vara den personen som aldrig… eller så väljer du att vara den personen som ibland eller alltid gör si eller så.

Jag är en person som har lätt att be andra om hjälp. jag tar ansvar för det jag inte kan och att jag ibland behöver andras hjälp att får till det på ett bra sätt, effektivare, med någon annans synvinkel eller perspektiv.

Så när du tar ansvar för ditt liv och inte längre skyller på någon annan då har du makten att påverka hur du har det , hur du mår och hur du tar det.
Att använda microvanor och mindfullness, yoga och meditation då kan du ta makten över dina tankar och dina känslor.

En övning jag brukar att göra är att jag sitter på golvet, på min yogamatta eller på en stol och så ” ser jag på mitt liv utifrån, lite lätt uppifrån! och så funderar jag på vad HON SOM SITTER där behöver hjälp med?
Vad skulle vara hjälpsamt just nu?
Vad behöver hon hjälp med- stort som smått.
Vad behöver hon fylla på med av njutning och kreativitet återhämtning, jobba mera/ mindre just nu och i närmaste framtiden?
Jag låter det vara tyst och inväntar ett eller flera svar och ibland är det just bara tyst. Så tyst att det blir lite obehagligt, jag blir rastlös och funderar på vad jag ska göra nu? Vad får jag lust till?
Jag reser mig upp och fortsätter med mitt liv och oftast då kommer svaren. Skulle det inte vara roligt att…Du som gillar att … vilken superbra idé det kan du ju göra mera av….Ja du fattar:)

Jag gör mer av det jag gillar och tycker om och får mer lust, ork, kraft att planera in det jag behöver göra och så gör jag roliga saker runt omkring!
Fiffigt va?

Att jobba med att vara en person som aldrig gör något är bland det svåraste du göra. Eftersom du inte ens vet att du har möjlighet att vara en person som iallfall ibland har möjlighet att VARA EN PERSON SOM IALLAFALL IBLAND gör saker utanför din komfortzon eller göra saker som du inte alls trodde var möjligt.

Written by: Karolina Palmberg

Leave A Reply:

No comments yet.