varför då? att yoga och röra sig tillsammans med barnen är helt fantastiskt! Något du kan göra från att de är i magen…eller väldigt små bebisar, det finns ingen åldersgräns för hur små barn kan vara med på mattan. Jag har själv i alla år yogat med barnen i sele på bröstet, mediterat och sjungit mantrasånger.
NU när barnen är större turas vi om att vara yogalärare och leder passet tillsammans.
jag skulle kunna skriva massor mer om varför jag älskar att yoga med barn mina egna och andras men här kommer 5 anledningar:

1. Prova något nytt tillsammans! precis som vi vuxna vill barn vara bra på saker och det enda sättet att bli bra är att öva och prova. välj ett djungeläventyr där ni träffar olika djur: elefanter, grodor, ormar, lejon, klättra i träd och sträck dig efter en stjärna, lyssna på vinden och vila tillsammans i den varma sanden och med solen i ansiktet.

2. Föregå med gott exempel! visa dina barn att vi inte behöver kunna innan vi testat och bästa sättet är att prova tillsammans och lista ut rörelserna gemensamt. i yogan finns inget rätt eller fel eller några yogiska poliser som smyger omkring och säger att sådär ser inte en ”krigare ut” eller oj vilket krokigt träd du var just nu:)

3. Få kontakt med varandra! både mentalt och kroppsligt. En stunds avbrott från vardagen och invanda roller och mönster. Låt barnen leda i följa-john och följ med på annat yogaäventyr upp i bergen bland molnen och fåglarna!
Avsluta med att ge varandra massage och en komplimang.

4. Stanna tiden och låt den gå som den vill. Familjeyoga ger barnen en möjlighet att delta i en aktivitet som inte är tävlingsinriktad eller ger poäng utifrån prestation. en av de få idrotter där det räcker med att komma och vara.
Alla kan andas långa djupa andetag eller i ett sugrör eller se hur länge ni faktiskt kan hålla andan. är det skillnad att hålla andan på en inandning eller på en utandning?

5. Lär från varandra. yoga ger oss möjligheter att få syn på varandras innersta gnista och du som vuxen kanske kan passa på att lära dig något nytt från ditt eller andras barn.

Just så är det för mig…och det finns massor med inspiration på Youtube, barnyoga böcker eller yogakort!

Lämna ett svar