vet du att den 7 december 2001 skrev jag på ett anställningsavtal på AB Mando i Huddinge, idag exakt 20 år senare, fortsätter jag  att arbeta med det som jag påbörjade då….Idag 20 år senare- Hurra och grattis till mig!

Mitt anställningsnummer var 16..samma siffra som min födelsedag, mitt direktnummer var 08-556 0 618.. I 13 år jobbade jag på med att behandla patietner, utveckla kliniker och kvalitetssäkra vården. 2003 öppnade vi en heldygnsvård och 2005 öppnade jag ” clinic of excellence” på Danderyds sjukhus. Mingoda vän Liv kom som en ängel och vi jobbade ihop i 5 år. Caroline, Tove, Micke. Linda K och Fabiola- utan er ingen klinik i Danderyd… inga freaky fridays, inga friska patienter, ingen bra ätstörningsvård på norra sidan av stan. Järngänget i Huddinge var Monica och Susanne och Staffan och Lena Lindskog, Luisa, Åsa, Kajsa, Lisa Sabel och Cecilia B Pettersson. Grundarna Per Södersten och Cecila Bergh – av er lärde jag mig att det tar 17 att förändra ett paradigm och ja det vi nu ser är: 

mat är medicin och att äta bör man annars dör man och att det går att bli helt frisk från en ätstörning oavsett diagnos och längd på att vara sjuk, samt att vill du något tillräckligt mycket så är det möjligt. 

Jag har lagt till  förutom en normal vikt, en god självmedkänsla och  ACT acceptance and committment theory + Yoga/ fysisk aktivitet som refmissionskriterier. Under 13 på AB Mando hade jag hela världen som min arbetplats, England, Holland, USA/ Californien, Australien och Sverige. Så  mycket jag har lärt mig om bemötande och ledarskap.

OM INTE JAG SÅ VEM? 

2014 bytte jag arbetsplats till Tjejzonen/ Ätstörningszonen var startad av Maria Munkesjö redan 2008 men fört en tillvaro i tysthet. Jag fick fria händer att utveckla och driva och jag vet att mitt jobb där gjorde stor skillnad för många under 4a år hade jag 60 volontärer, som bemannade chatten söndag till torsdag. Ett mejlstöd för elevhälsan/ specialistvården och anhöriga. Utbildningar och föreläsningar och en organisation i framkant. Här jobbade jag med Sofie, Jenny, Sandra, Lotta och Lovisa.

2018 var det dags att vårdutveckla ätstörningsvården i Region Dalarna- Dala ABC. Simone ringde och jag kunde inte tacka nej…En klinik med ca 8 månaders väntetid och patienter som var på fel vårdnivåer och inte fick rätt hjälp. Jobbet var att skapa en stringent och precis ätstörningsvård en kedja från slutenvård- ööpnevård/ dagvård och uppföljning av patienter i remission. Frisk och Fri medDenise/ Kicki och Mats förgyllde anhörigstödet. En funktion som skapar mervärde för familjerna och patienterna. Jag sparde 4 miljoner till Region Dalarna på 1,5 år och är så nöjd och stolt över jobbet jag gjorde tillsammans med teamet som då jobbade på Dala ABC.

Idag 20 år senare- Hurra och grattis till mig!

Nu är det 2021 snart 2022 och jag jobbar med en forskningstudie i Norrtälje om hetsätningsstörning i primärvården, coahar familjer, anhöriga och drabbade för att på bästa sätt bidra till att leva livet hållbart och glädjefyllt, sam ett ärofyllt samarbete med We and Sports i Östersund, som föreningens kontaktperson i Stockholm.

karolinapalmberg.se bloggar, föreläser, utbildar och coachar! 
En resa jag inte vill vara utan …så många människor jag träffat, såå många patienter och klienter som jag hjälpt till att leva ett friskt liv. Historierna är många och personerna och familjerna  är ännu fler. Jag nämner inte er vid namn med läser du detta så vet DU att jag tycker att du är den coolaste tjej eller kille jag träffat. jag är tacksam för att fått vara med på ett hörn och jag anser att efter ett halvt arbetsliv i er tjänst vet jag att det går att bli helt frisk från en ätstörning. Jag har så många bevis på att det går att bli helt frisk, jag träffar er ibland i oilka sammanhang och jag glädjer mig i hjärtat att du klarade av att uppnå din dröm om att vara frisk och leva ett liv fritt från ätstörning, kontrollernade tankar och beteenden. Du har oftast ett coolt jobb, en familj att älska och du hör ibland av dig och berättar hur det går med dina drömmar och dina mål.

Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon!

Allt är möjligt – du behöver  drömma om det och se det framför dig och fira varje måltid som en OS guldmedaljör..nåja iallafall äta upp.

Idag har jag coola klienter att coacha, en föreläsninga att förbereda och många tomtebloss att elda! Tack för mig och jag hoppas på minst 20 intressanta, utmanande och roliga år till.

Idag 20 år senare- Hurra och grattis till mig!

Till er tjänst! // Karolina

http://karolinapalmberg.se/om-karolina/

http://karolinapalmberg.se/blogg/

http://karolinapalmberg.se/sagt-om-karolina/

https://www.weandsports.se/behandlingscenter/

 

Written by: Karolina Palmberg

Leave A Reply:

No comments yet.