I webradion Ariton hör vi hur vi kan hantera oro ångest i covid19 och under en pandemi.

I mitten av April svarade jag på en fråga på Facebook om någon ville spela in Tankar kring om ett virus, det skulle vara som sommar i P1, prat och musik blandat.
Vi var mitt uppe i värsta Corona kaoset och jag hade precis startat mitt företag. Jag skickade ett sms och sa att jag var intresserad och fick tillbaka ett mejl med instruktioner om att spela in ljudfiler och välja musik och annat bra att ha material. Det har jag aldrig gjort förut så det klarar jag säkert- tänkte jag och började fundera på en text, musik…vad ska jag välja och så svårt det var att spela in ljudfiler med bra kvalité.

Jag skrev, skrev om, övade i telefonen och generalrepeterade med publik:) ja! en kompis fick lyssna och säga till vad som var bra och mindre bra och om musiken passade eller störde.
Det blev en inspelning och det mejlades iväg. Tack för ditt program vi återkommer!
– ok så bra, men vad har jag gjort? Ett radioprogram?! vem vill lyssna på det?! Tankarna snurrade och till sist glömde jag helt enkelt av att jag spelat in så när jag förra lördagen fick mejlet att imorgon den 5 juli så finns ditt program på hemsidan, tack för att du spelat in!
jag lyssnade och lyssnade en gång till och ja! det var ganska bra, och vill du lyssna så ligger länken här:

8. Tankar om ett virus: Karolina Palmberg om hur tankar får ett eget liv

och jag har fått flera fina kommentarer och feedback så ämnet: 

Tankar om ett virus- covid-19 och hur vi kan hantera oro och ångest i en pandemi berör oss alla på olika sätt:

 • Tack Karolina för ett lugnt, tryggt och inspirerande avsnitt
  Jag tar särskilt med mig delen om hur man pratar med en tonåring. Berättar att man är orolig. Vad som oroar. Och sen är tyst när man ställt frågan ”stämmer detta”?
  Att du visar på olika respons hos tonåringen på denna viktiga fråga. Jag tar med detta i min yrkesroll som fritidsledare men även som mamma, bonusfarmor och bonusmormor. ❤️
  I övrigt ett behagligt och viktigt program över lag, härligt att höra om Anna 😍
 • Karolina Palmberg jag tar med mig  en hel del men bl. a det här om det du tar upp om att i pandomin så kommer det också en infodiemi. Så viktigt att hålla isär fakta o ryktesspridning.
  Sen gillar jag låtarna du hade tagit med
  Dom säger så mycke
  Speciellt deen försra Gabriels sång
  Den stämmer så bra på mig själv just nu 😍😍
 • Jag har gillat OCH lyssnat! Sååå ….bra- underbart att lyssna till din fina och lugna röst. Härligt också med musiken mellan dina inlägg. Det gjorde att orden grep tag i mig på ett underbart sätt! Bravo😍

Varsågod och lyssna!

// Karolina

Written by: Karolina Palmberg

Leave A Reply:

No comments yet.