Fear of missing out eller joy of missing out? FOMO eller JOMO?

  • Du har ett allt eller inget mindset.
  • Att vara rädd för att missa något skapar en stress.

En ätstörning skapar stress och FOMO: fear of missing out. Du kan aldrig banta tillräckligt mycket eller för den delen träna tillräckligt mycket, eller det du gör blir aldrig tillräckligt så du lägger till regeler, discipline och kontroll. Så många att du inte ens själv kan hålla reda på vad som gäller till slut.

Jag fattar att du vill lyckas och att dina regler och ditt mindset till en början var hjälpsamma, de hjälpte dig att gå ner i vikt, äta hälsosammare, träna mera och så vidare och så vidare.

Så varje gång du misslyckas tror du att det är på grund av att du inte har tillräckligt med disciplin eller kontroll. Så du bestämde att lösningen är att skaffa dig än mera kontroll. ännu striktare regler, mera precisa regler, regler som inte på något sätt får brytas. Och så är ätstörningen igång och går i en nedåtgående spiral.

Du kommer att misslyckas att följa dina regler när de hamnar i konflikt med dina värderingar, när reglerna är starkare än att ha kul, socialisera eller slappna av. För en del är detta som händer på helgen. Återfall i hetsätning, skippar träningen och känner sig allmänt misslyckade, eftersom planen var en annan än det som utfördes.

Det som bidrar till FOMO Är att banta.

Fear of missing out eller joy of missing out? FOMO eller JOMO?De allra flersta människor bantar eftersom det är det minst dåliga alternativet, de hatar att vara överviktiga, inte nöjda med sin kropp men de hatar också att vara på en diet, att banta.

Så vilken hatar de minst? Å ena sidan och andra sidan hatar de sitt liv. Men kom till saken ….

Detta händer eftersom de allra flesta inte har någon ide om vad de egentligen vill. De har jättemycket koll på vad de inte vill och de kan de berätta om länge:) De vill inte känna sig feta, ledsna, ensamma. De vill inte leva så här längre men de har ingen aning om hur de kan byta perspektiv och hålla motivationen igång och nå de resultat de önskar UTAN att banta och utan att känna känslan av FOMO:  Fear of missing out 

Fear of missing out eller joy of missing out? FOMO eller JOMO?

Pespektivbyte sker när du bestämmer dig för JOMO. Att det är ok att välja det som är bra för dig och din kropp, hälsa och dina önskningar.

Fear of missing out eller joy of missing out? FOMO eller JOMO?

Joy of missing out är att bestämma sig för vad du vill ha och nyfiket utforska vägen dit. Det finns oändligt med verktyg, tanke kartor, coaching, compassion modeller, acceptans, yoga, mindfulness, naturen, också vidare.  Fear of missing out eller joy of missing out? FOMO eller JOMO?

Att jobba med sig själv är att välja JOMO- joy of missing out, att välja det som ger livskvalite och lycka, perspektiv och roliga upplevelser, god mat och sömn, återhämtning och meningsfullsysselsätting.

vill du hjälp med att välja  och bli bra på det?
Hör av dig/ karolina 070- 2260746

 

Written by: Karolina Palmberg

Leave A Reply:

No comments yet.