Du är inte dum i huvudet! Värdelös eller att du kan strunta i allt bara för att du inte fixade det du sagt till mig att du skulle fixa. Du är en människa och vi människor klarar så mycket mer än vad vi tror och Du klarar mer än du tror är möjligt.
Detta är en text till dig som läser men främst till mina kära klienter.

Du klarar mer än du tror är möjligt.
I många många år har du kämpat på utifrån tesen att du inte klarar någonting och att du är dum i huvudet. Men jag vet en hemlighet och det är att Du klarar mer än du tror är möjligt. Genom att ringa mig och be om hjälp så har du redan gjort det svåraste steget. BE OM HJÄLP! jag har aldrig träffat någon som inte blivit frisk som bett om hjälp. Att be om hjälp är att säga snälla saker till sig själv, som jag kan inte detta just nu men jag tar reda på hur jag ska göra och så provar jag. Professionell coaching är så fiffig att det är du som klient som kommer på alternativ och lösningar du byter perspektiv och när du vet så vet du och då kan du göra annorlunda. 

Din hjärna vill bara skydda dig från att misslyckas, tyvärr är den fortfarande inställd på 40 000 år sedan och det är ju inte speciellt hjälpsamt idag, eller hur?
Du klarar mer än du tror är möjligt- det är inte jag som gör förändringarna eller ser till att mellanmålet är nerpackat, gröten tillagad eller att du i förväg kollar av hur eftermiddagen och kvällen ser ut så du kan planera och skapa förutsättningar för att lyckas.

Min roll är att vara en stabil mittpunkt. Jag finns här och jag finns här även när du inte klarar det vi sagt och du tycker att du är dum i huvudet.

Mitt sätt att coacha handlar om att hitta dina styrkor och resurser och så byggr vi vidare på det som redan fungerar. Använder oss av vår fantastiska hjärna som vi delar i 3 delar.

  • Den gamla hjärnan – reptil hjärnan som skyddar dig och mig från alla möjliga hot.
  • Den nya hjärnan med amygdala  och vårt känslocetrum i fokus
  • och den sociala hjärnan som jämför oss med andra och ser till så vi följer med i flocken och blir inkluderade.

vår sociala hjärna har tyvärr fått HYBRIS och tror att den är viktigast och pratar hela tiden på om hur vi inte passar in och att vi inte duger och bla bla bla bla bla bla bla ….ett sätt är byta och bryta och  säga TACK för omtanken men jag vill faktiskt prova, även om det är läsigt. och jag tror att jag klarar av det. Jag kommer inte att dö, även om det känns så, jag gör på mitt sätt nu och kollar om det fungerar.
Vårt logiska tänkande är så starkt färgat att vad Social medier och samhället säger och vilka olika dieter vi ska följa.

Det finns ingen mat som är bra eller bättre eller dålig eller som skapar ångest. Mat är kolydrater, fett och proteiner och mineraler och vitaminer. Detta är baskunskaperna inom näringslära och du behöver lista ut vad just du behöver för att må riktigt bra. Är det snabba kolhydrater, i samma måltid som fett och proeiner för att du ska känna dig riktigt mätt?
Behäver du något knaprigt för att din måltid ska kännas komplett ? Vilka energi och närigskällor du behöver är viktigt att lista ut och det gör du genom att PROVA DIG FRAM OCH ÖVA OCH UTVÄRDERA!!

det går inte att skippa mat och måltider, leva på svält gränser på låga dieter och matschema och tro på att hunger och mättnadskänslorna eller mat reglerna eller matångesten försvinner. DE försvinner när du äter regelbundet och tillräckligt och har ett schysst ätbeteende och att du är snäll mot dig själv och gör val utifrån dina värderingar.

KORT SAGT: använda dina kognitiva funktioner, välja utifrån dina värderingar = ACT ( acceptance and committment theory) Tänka och säga snälla saker om dig själv och om andra = Compassion modellen. Hitta en meningsfull sysselsättning så du har roligt och trivs i ditt liv och i din kropp. 

och vill du läsa mer så finns det massor av inlägg på bloggen: https://karolinapalmberg.se/blogg/

 

 

Lämna ett svar