Hetsätningsstörning, vår vanligaste ätstörning, en ätstörningsdiagnos och ett beteende som är fylld av skam och skuld och svårt att prata om men som har en lösning.
Det du behöver veta om hetsätningsstörning- har jag samlat här:
http://karolinapalmberg.se/hetsatningsstorning-var-vanligaste-atstorning/

http://karolinapalmberg.se/du-kan-aldrig-tanka-dig-frisk/

http://karolinapalmberg.se/tank-inte-pa-choklad-en-text-om-hetsatningsstorning/

Sammanfattningsvis pratar jag varje dag med mina klienter om att idealet är en omöjlig standard…. ja det är det om du väljer att plocka ihop delarna av alla andras liv och försöka passa in i ditt.

You do You och resten kommer att lägga sig på plats.

 

Den enskilt största orsaken till varför hetsätningen inte stoppas är RÄDSLA.

För många är den STÖRSTA RÄDSLAN: tänk om jag misslyckas fastän jag ger allt? Vad blir konsekvenserna att tänka TÄNK OM! Jo du kommer garanterat att misslyckas eftersom du arbetar utifrån rädslan att misslyckas.
Intellektuellt förstår du att misslyckade inte är motsatsen till att lyckas, det är en del av att lyckas, att försöka och misslyckas och försöka igen och lära oss av vad som inte fungerade och göra annorlunda.

-Tänk om jag lägger ner massa arbete och jag ändå inte känner mig tillräcklig? -Tänk om jag inte har vad som krävs?

-Vad händer om jag misslyckas?

-Tänk om det är såhär mitt liv är menat att vara?

– Tänk om jag gör allting rätt och ändå lyckas jag inte.

Jag fattar att det finns lika många sätt att ha en hetsätningsstörning på som det finns drabbade men det finns vissa gemensamma drag och det är det gemensamma som bildar en diagnos och behandling och en lösning.

Jag har jobbat kliniskt sedan 2001 och sedan 2 år tillbaka coachar jag, det betyder att jag inte har ett landstingsavtal eller att jag jobbar på en klinik, vem vet vad jag gör i framtiden men just nu är det coaching och samtal, rådgivning och utbildning som jag gör i min dagliga verksamhet online eller på på plats i Farsta Centrum.

På hemsidan och på bloggen  : http://karolinapalmberg.se/blogg/ finns det många inlägg som du kan läsa igenom och göra coachande övningar och hitta länkar och material till forskning och rekommendationer och vilka jag samarbetar med.

så varsågod och läs på bloggen och om du undrar över något så hör av dig!

 

Written by: Karolina Palmberg

You may also like these posts

Leave A Reply:

No comments yet.