Jag är helt slut- i 20 år har jag haft ett helvete, säger hon när hon ringer och undrar om hon får prata med mig. Jag har hittat din blogg och jag har läst allt. Det är utanför min trygghetszon det händer- fattar jag nu.

Att vara utanför din trygghetszon går bra om du har:

  • tillit till din coach / behandlare / terapeut
  • tilltro till din egna förmåga att lyckas
  • trygghet i att du kan misslyckas och inget farligt händer- dvs. stegen framåt är så små att alla små steg tillsammans blir ett stort steg utanför din trygghetszon.
  • Tankar, ord och känslor kan ältas i det oändliga men HANDLING är det enda som gör att du rör dig i den riktningen som du önskar.
  • Tacksamhet för allt du hittentills har lärt dig och du vet nu att du inte behöver göra allt på en gång utan du kan ändra på en liten sak i taget.

Fear is you imagine the worst and Faith is you imagnine a higher purpose- säger Tony Robbins i ett av alla sina motiverande tal till att våga göra nytt och annorlunda.

Inom en tänkande miljö använder vi oss av 10 komponenter där uppskattning, uppmärksamhet och information är 3 viktiga aspekter av att våga vara utanför trygghetszzonen och förstå att : Det är utanför min trygghetszon det händer. 

Att uppskatta sig själv med egenskaper som är sanna och riktiga: Jag är en schysst kompis för mig själv och andra.

Vara uppmärksam på taskiga tankar och vad jag egentligen säger till mig själv och information: att jag informerar mig själv om nuläge och det önskade läget tar reda på vilka resurser och hinder jag har och slutligen vad behöver jag tänka, säga och göra för att det ska bli annorlunda. Dvs Vilken action ska jag ta?! detta är grunderna i NÖHRA modellen och hjälpsamt när du vill röra dig utanför din trygghetszon.

Det är utanför min trygghetszon det händer.- och att vara helt slut är en bra början på en förändring, då har du upptäckt att det du gör inte fungerar och vi kan utgå ifrån att stärka det som fungerar och hitta friskfaktorer och nå önskat läge utifrån vad du egentligen tänker, känner eller vill säga.

Passar på att önska en fin påsk och vill du också prata med mig så ring!
070-2260746 // Karolina

 

https://karolinapalmberg.se/hantera-inre-och-yttre-oro/

https://karolinapalmberg.se/varldspremiar-pa-youtube-och-andra-laskigheter/

https://karolinapalmberg.se/andas-en-nyckel-till-harvaro/

Lämna ett svar