Att ge någon uppskattning utifrån deras unika egenskaper är en ritigt fin gåva. Det finns inga bra och dåliga egenskaper — allt handlar om när, var och hur du ska använda dem. Ibland är det bra att vara lugn och lyhörd. I ett annat sammanhang är det viktigare att vara snabb och orädd.

En av de 10 komponenterna i en tänkande miljö, är uppskattning. Notera vad som är bra och säg det! Att visa uppskattning bidrar också till någons självständinga tänkande. Uppskattning skapar självförtroende och ur självförtroendet kommer förmågan av att lyckas. Om någon ger dig uppskattning för en unik egenskap känns det gott för tillfället och du preseterar bättre i alla andra situationer.

Ocxitocyn, serotonin och dopamin sköljer över dig och du tänker bättre och bättre! Så varför uppskattar vi inte varandra oftare?
I en tänkande miljö och när vi coachar eller faciliterar ledare och grupper är just uppskattning den komponent som ger enskilt störst effekt på vårt självständinga tänkande.

Att förutsätta att någon tänker sitt allra bästa och att heja på och tro att någon har en unik förmåga att lösa just sina egna problem ger goda effekter på själva tänkandet. Tvärtom – en miljö där du är psykologiskt otrygg, rädd för vad gruppmedlemmarna tycker och tänker och att du inte på någor sätt varken ger beröm eller uppskattning, det kanske inte ens finns i din tankevärld att du ska uppskatta dig själv, dina vänner eller kollegor då du inte känner dig trygg eller uppskattad. Jag ser att det går på två håll- precis som ordet tillit- som kan läsas både framlänges och baklänges och blir samma, lika.

Det behövs inte alltför mycket för att ändra på vårt tänkande. Och ett av de snabbaste sätten är att genuint och äkta fråga någon:

Vad tänker du om det? 

Genom att erbjuda psykologisk trygghet och skapa ett tryggt space för att vår hjärna ska kunna tänka självständigt, behövs en trygghet i att inte blir avbruten och att den som lyssnar gör det fullt medvetet närvarande. och genom att använda oss av komponenten uppskattning blir vi smartare på köpet vilket leder oss till att vi hittar flera alternativ både till det som hindrar oss och alternativ till lösningar. Fiffigt va?

Nancy Klein har i 40 år ägnat sig åt forskning om hur vår hjärna fungerar och vilka komponenter som samverkar och ger oss bästa förutsättningar för att tänka. I flera år har jag nu ägnat mig åt att både utbilda mig och utbilda och vara en tänkande miljö till  min klienter och mina medmänniskor. jag älskar att coacha i en tänkande miljö där mina klienter får tillgång till sitt allra smartaste tänkande samtidigt som de hittar alternativ som de kan använda sig av och att de oftast redan har tänkt omkring frågan men inte riktigt hittat fram till svaret som de faktiskt är nöjda med.

Här kommer 5 adjektiv som du kan ge som uppskattning till de nästa 5 personerna som du möter:

Du är Diplomatisk
Disciplinerad
Diskret
Driven
Dynamisk eller vad du nu uppskattar med dina medmännikor.

Hela listan på bra ord finns här: https://arbetsformedlingen.se/for-arbetssokande/cv-ansokan-och-intervju/personligt-brev/personliga-egenskaper

och vill du att jag lyssnar på dig utan att avbryta, eller om du att jag uppdkattar en eller flera egenskaper hos dig då får du höra av dig!!

 

Written by: Karolina Palmberg

You may also like these posts

Leave A Reply:

No comments yet.