Flera av mina klienter äter i smyg och gömmer mat och skäms för att äta tillsammans med andra, både på jobbet och i skolan och hemma.

Skammen att äta är så stor att jag till och med har hört att det är skamfullt att äta inför katten! Så hur kan du bryta skammen över att äta?

Det finns några tankar och ideer som kan vara värt att prova:

 1. Måltidsordning: 💚 Grunden i att äta regelbundet och tillräckligt, genom att äta regelbundet så stoppar du sug och överätningar.
 2. Självkärlek. 💚 var din egen schyssta kompis ( Compassion). Var snäll mot dig själv och behandla dig med samma kärlek och omtänksamhet, som du skulle behandla dina nära och kära.
 3. Vila och återhämtning 💚  Använd bara så mycket energi som du har till de olika delarna. Vila gärna i förväg och planera in återhämting så att du orkar göra allt du vill!
 4. Slappna av. 💚Avslappning hjälper kroppen att på bästa sätt ta hand om de processer som just nu pågår i dig. Expansion och utveckling sker i vila och avslappning och därför är avslappning så viktigt och värdefullt.Gör sådant som hjälper dig att slappna av. exempelvis yoga och massage, promenra eller andas!
 5. Minska skärmtiden 💚  bestäm för vem du ska följa och inspierars av. Sociala medier är en distraktion från verkliga livet.
 6. Gör någonting kreativt 💚 använd dina händer! flytta fokus från dina hjärna och dina tankar ner i att skapa med händern.
 7.  Skapa nytt 💚 fastna inte i att älta. Acceptera hur du har det just nu och skapa nytt utifrån det, allt kan du inte påverka eller förändra men allt kan du acceptera. Fyll ditt nu med det som är nytt och det du längtar efter.
 8. Känn tillit och hopp 💚Lita till processen och tro på att din intelligenta, fina fantastiska kropp kan läka det som behöver läkas och förändras på ett sätt som är optimalt och i en takt som är bäst för dig.
 9. Du har allt du behöver och mer därtill, för att klara av det här. 

Äter du i smyg?

10. Mitt sista och värdefullaste tips:

 • ÄT ALLTID  vid ett bord, från en skål eller tallrik med kniv och gaffel eller en sked. 
 • Snyggt upplagt- som om du vore värdefull och värd att äta det du vill! 

och vill du ha min hjälp att sluta äta i smyg?

Ring 070-2260746 

eller mejla på karolina@karolinapalmberg.se 

och vill du läsa mer finns de tmassor av inlägg i bloggen:
http://karolinapalmberg.se/blogg/

 

Written by: Karolina Palmberg

You may also like these posts
Så sjukt hälsosamt en text om ätstörning 2022

Leave A Reply:

No comments yet.